söndag...sista dagen på jullovet.

image1466


Eller ja, killarna har en dag till ledigt men jag och maken jobbar i morgon och dottern börjar skolan..... Så man kan ju säga att det är sista dagen.
Det var inte länge vi fick behålla snön.....Som vanligt i skauneland.. Töade bort under natten.

Jag har suttit här och funderat på vad jag är för en konstig prick =O. Jag skrev ju tidigare om hur jag avskyr att duscha och bada, något som de flesta älskar...... Det finns många fler grejer som jag inte gillar som de flesta gör. T.ex. skriver många just nu i sina bloggar om att de vill resa..... Jag har absolut ingen som helst längtan utomlands... Och tur är väl det eftersom jag aldrig haft råd till det ändå. Bara tanken på det ger mig rysningar=/. Jag är en riktig stugsittare.....There´s no place like home.......Däremot så längtar jag till sol och värme här hemma i gamla sverige. Skulle jag någon gång få en längtan att resa så skulle jag vilja se gamla historiska platser. Det är det enda som skulle kunna få mig att resa..... Älskar historia och att fantisera om hur det var då. Om jag kommer till en gammal ruin någonstans så försvinner nuet och jag är där och då........Åh, vad jag älskar förr i tiden=).


En annan sak som jag har svårt för är all renoveringsiver...... Att alla ska ha det som en möbelkatalog. Jag kan sitta och njuta av bilder på vackra hem, men jag skulle inte vilja leva där..... Ibland, i vissa hem vi haft så har vi piffat till det lite med målarfärg på väggarna och varit nöjda annars. I vår nuvarande lägenhet har vi ett gammalt kök. Tror att det är original från femtiotalet. Skåpsluckorna är målade i vitt och vi har ny kyl/frys och spis och diskmaskin, annars är allt original.... Vet ni hur lycklig jag blev när jag såg att vi har perstorpskivor=O. Älskar sådana ju.
 

I huset hade vi sådana där trendiga träbänkskivor och fy vad jag avskyr det.... I ett kök ska det vara praktiskt. Ljust och snyggt blir det.
Alla väggar i lägenheten är tapetserade med lite halvtråkiga strukturtapeter men det är verkligen ljust och fint och jag finner inget behov av att förändra det även om hyresvärden sagt att vi får måla om. Kanske vi gör det sen? Det finns bara en sak jag skulle vilja ha nytt och det är en soffgrupp......... Just nu har vi tre olika soffor och det ser verkligen tokigt ut=D. Men vadådå.....Det får väl duga så länge. Jag gillar att fixa och dona med det vi har och finner alltid nya användningsområden med det vi har. Behöver jag något så funderar jag en stund på vad vi har och sen ändrar jag och donar lite...... Som när jag ville ha nytt köksbord, då kom jag på alla plankor vi hade i trädgården och så blev det ett bord.....Helt gratis.
Sen har vi det här med körkort...... Hade visst varit praktiskt ibland. Men va sjutton.....Vi klarar livet alldeles utmärkt utan och det är definitivt inget jag prioriterar. Ibland kan jag t.om. slå mig på bröstet för att jag faktiskt skonar miljön....Ja, ganska fjantigt men ändå känns det bra=). Känner faktiskt inget behov av körkort=O. Frågan är om jag ens en gång hade vågat köra....Jag som avskyr att åka bil.

image1463

Usch, det blev ett hiskeligt långt inlägg det här.....Lycka till ni som orkat läsa det=). Nu tror väl alla att jag är värsta trista människan men jag är inte det egentligen....Bara väldigt konstig;)

Kommentarer
Postat av: Anna

Du är nog varken trist eller konstig.
Jag tror att har man aldrig rest så saknar man det nog inte.
Jag har haft turen att kunna resa förr...
Så nu när jag inte rest på 7 år så läääängtar jag som bara denn!
Heminredning ja, alla verkar ha jättefint hemma, det har inte jag, däremot med små pengar så har jag målat
över alla fula tapeter här hemma i varma färger som jag tycker om. Det är ett tips och kostar inte mer än ett par hundralappar.
Kram på dig

Postat av: Satu

Håller med Anna här ovanför.

Man behöve rinte vara som alla andra.
Jag själv vart bara paff när du berätta att du inte gillar att bada eller vatten. Trodde alla gillade bada eller duscha eller vatten,så gissa om snopen jag blev. Men det var intressant!

Hihi,och du behöver inte känna dig konstig för att du inte har en möbelkatalog hemma. Det har inte jag heller.
Antingen är man sån som inreder och fixar el så är man det inte. Min storasyster tex hon är exakt som Anna Stina i Gizmolinas,när det gälle rinredning. Jga är mer bohem. Jga har lagt pengarna på annnat. Min syster köper saker hem i första hand.JÄMT! Hemmet går före allt. Och gärna märkesgrejer som jag själv inte
har en aaaning om vad tusan det är för nått?

he he

Så olika vi alla är!

Kramizzzz

2008-01-06 @ 12:57:50
URL: http://satuelisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback