språkpolis........


image1608


Ja, jag kan vara lite av en språkpolis men oftast bryr jag mig inte om stavfel eftersom jag vet att folk kan ha dyslexi. Men ibland blir jag mörkrädd...... Hamnade på en blogg där de stavade grimas så här : grimars =O. Ett annat ord jag stör mig väldeligen på är interjuv.........Hallååååå Det heter intervju! Det värsta är ju att många av dagens lärare har ett sådant här språkbruk..... Jag har hört lärare säga interjuv och hur i hundan ska då våra ungdomar kunna lära sig rätt? Kan tyckas löjligt detta men jag tar svenska språket på högsta allvar.

Update: 20.38

Vill gärna förtydliga mig...... Stavfel stör mig inte så mycket och kan tom. vara en del av en persons charm. Det som stör mig är när man lärt sig orden fel och därmed även uttalar de så......... Mina barn tycker att jag är urlöjlig som bryr mig =) "Men maaammmaaa".....;)

Kommentarer
Postat av: allsmäktigtvå.

mina lärare kan inte stava och lär oss därför fel. som tur är så har jag någorlunda bra språköra, så jag hör oftast hur det stavas, men det är ju inte lika lätt för alla.

Postat av: Borthy

Jag blandar och ger...jag kan också tycka att det är trevligt att läsa ett rättstavat och rikt språk men sedan är jag själv inte helt felfri...har lite svårt med stavning i vissa fall tyvärr och när jag skriver av hjärtats lust så smyger sig lite allt möjligt konstigt in i mina texter... :-)

2008-01-21 @ 20:32:58
URL: http://borthy.blogg.se
Postat av: Ulla

Jag kan oxå vara något av en språkpolis, men jag märker att jag har förändrat mitt sätt att skriva. Framför allt när jag skriver sms eller på bloggen. Där blir det fler förkortningar och talspråk. Det känns befriande att skriva på ett mer tillåtande sätt.

2008-01-21 @ 21:26:58
Postat av: Nina

Jag känner igen mig! Dock lönar det sig väl eftersom jag går media och ska läsa till journalist eller reporter. Ibland kan det vara bra att vara petig! :)

2008-01-21 @ 21:46:48
URL: http://privateinvestigation.blogg.se
Postat av: babblapå

hallo ja du det med att stava kan jag inte det har med min skolgång den var ju inte så okej som du kanske läst med du min kära make han kan så jag ber honom om hjälp ibland och sen har jag en
Svensk ordbok till hjälp men ibland så orkar jag ej att kolla eller fråga ...men jag lär mej mer och mer hoppas jag??? kan vara en sida att förstå lite om stavfelen anledningar eller hur
??? ja du ha de gått nu min vän kramar på dej (kommer ej in) tråkigt........

2008-01-21 @ 22:05:10
URL: http://http://barnhemsbarn.bloggagratis.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback