Ångestfri....


Jag kom att tänka på att det är två år sen nu i sommar som jag slutade ta antideppressiva tabletter... Oj, vad tiden går fort. I över tio år levde jag med denna jäkla ångest...... Har under åren provat lite olika tabletter och visst har de hjälpt mig. Men när jag sen slutat med dem så kom ångesten tillbaka som ett ånglok efter ett par månader. Det gick så långt att jag fick hoppa av lärarhögskolan för att ångesten orkade inte åka tåg ;). Jag läste på om mediciner och begärde sen av en läkare att få en sort som anses ge väldigt mycket biverkningar men samtidigt anses effektiv. Jag tror att jag tog dessa i två år och bestämde sen att jag inte ville ta tabletter mer.... Jag trappade ner medicinen mycket långsamt för att slippa de värsta biverkningarna, som verkligen var hemska.... Gick som blixtar genom skallen. Men jag klarade det och i augusti är det som sagt två år sedan sista tabletten =) Ibland har jag känningar men det utvecklas aldrig till riktig ångest.... Att jag klarade av att genomgå förra årets alla helveten som hopade sig över mig utan att få ångest är väl bevis nog att jag är frisk. Att jag sen utvecklat en social fobi av ångesten är en petitess i sammanhanget för det jobbar jag med... Är ju tvungen..... Måste ju finnas för mina barn....
Visst hade det ultimata varit att få psykologhjälp när man mår dåligt i ångest men som vården ser ut idag är det inte prio ett... Man måste ligga på själv för att få hjälpen och har man ångest och social fobi ligger man inte på för att få hjälp till sig själv..... Många påstår att antidepressiva är beroendeframkallande men det kallar jag rent skitsnack.... Ja, man blir psykiskt beroende av dem.... det kräver mod att sluta men man får inga abstinensbesvär av det..... Man är således inte kemiskt beroende. Jag är i alla fall stolt över mig själv..... Jag tycker att jag själv gjort största jobbet genom att hänga på vårdcentralen för att få medicin... För att jag hängt på forum på nätet och därigenom fått information av folk som själv är mitt i skiten...... Jag är bra =)


Kommentarer
Postat av: Camilliondollar Baby

Du ska vara stolt över dig själv!



Kram

Postat av: ejmis

Du ska helt klart vara stolt över dig själv och det du åstadkommit! Bra jobbat vännen!! KRAM!!

2008-07-22 @ 14:06:59
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: My

Japp, du ska va stolt över dig själv, verkligen! Bra jobbat! Kram

2008-07-22 @ 16:00:02
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: Åsa.S

Var stolt över dig själv! Kram!

2008-07-22 @ 20:18:49
URL: http://glansigyta.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Som vanligt så upphör du aldrig att förvåna mig med din uppriktiga ärlighet. Nu skrev du ett inlägg som gjorde mig alldeles stum... och full av beundran för ditt mod och din styrka! Dels för att du skriver om det... men också för att du lyckades, på egna ben, ta dig igenom!!

Så du har all all all rätt att känna dig stolt, min vän!



Jag hyser stor beundran för dina ord ikväll... för ditt mod och din styrka! Jag försöker ju trampa lite i dina spår nu...!



Varm varm kram..

2008-07-22 @ 21:50:50
URL: http://himlastigen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback