begravning...




I morgon begravs Engla...... Det visas i SVT. Det har skrivits ganska mycket om beslutet att visa begravningen i TV och jag vet egentligen inte riktigt vilken åsikt jag har i ämnet......Kan tycka att det är märkligt när det faktiskt dör så många i hemskheter som inte får sina begravningar TV-sända.
Men det jag ville komma till är att varje gång jag läst all kritik mot att TV-sända det har jag tyckt att det varit respektlöst mot Englas familj.... Det är ju faktiskt de som vill dela med sig som ett tack för allt stöd. Jag förstår om alla skriverier gör dem ledsna.

Klicka på bilden för att läsa artikeln.....


Kommentarer
Postat av: Anna

go´morron gumman! Hoppas din dag blir solig & fin? Här skiner solen iallafall..värkfri idag me jublar

Ja man måste ju visa respekt mot familjen i första hand..vet inte heller riktigt va jag ska tycka i saken?

2008-05-09 @ 07:27:08
Postat av: Pia

Å andra sidan, det är familjen som bett om att de ska sända begravningen och själva startat insamlingen, man måste ju ställa sig frågan varför...kanske inte konstigt att man blir kritiserad eftersom detta är ganska uppseendeväckande, sorg är ju något privat allrahelst när det gäller ett litet barn.

Postat av: Pia...igen

Skriver svar på din blogg och på min, du har en poäng i det du skriver, självklart är det så att hur vi hanterar sorg är väldigt individuellt. Blir sorgen lättare att bära om vi gör den till en offentlighet ? Om tösabiten dog av annan orsak, hade man sänt begravningen på TV då ? För mig har "Engla-fallet" blivit ett "ansikte" för männsikans behov av att synas. det är det jag vänder mig emot först och främst. Dessutom att Englafallet faktiskt blir en "affärshändelse" där det finns människor som tjänar pengar, sedan får det vara föräldrar eller TV, skit samma, det är osmakligt, vi glömmer då att det handlar om ett barns tragiska död.

2008-05-09 @ 08:18:43
Postat av: christel

Tittar in o vill önska dig en riktigt go ledig helg. Engla ja, det e fruktansvärt o jag tror inte att man fattar riktigt än, tror inte att jag orkar se begravningen faktiskt. Va rädd om dig kram från christel

2008-05-09 @ 08:21:57
URL: http://kristallens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback