recept
För ca. 8 personer.
1,6 liter mjölk
0,6 liter mjöl
2 tsk salt
8 ägg
ca. 0,6 kilo fläsk ( jag är lat och tog färdiga bacontärningar)
Rör ihop ingredienserna till en smet. Fräs upp fläsket. Lägg det frästa fläsket i en smord långpanna och häll över smeten. In i ugnen med det på 175 grader och låt det stå ca. 50 minuter. Det kan nog stå något längre än så för min blev lite degig;)
Sen är det bara att äta......Yummie...
Så här ser pannekagan ut dagen efter.....Ja, jag gör alltid rent för mycket mat :)
Mums!!! Nästa vecka ska det ätas fläskpannkaka här hemma!
Tack :-)
Hoppas du får en riktigt fin torsdag! ♥
Godmorgon min vän!
Vad glad jag blev nu... att du hade lagt ut receptet! Tänkte faktiskt fråga dig om det tidigare... men glömde bort det! Nu ska jag göra "din" fläskpannkaka någon dag... så kanske jag slipper bjuda på platta månlandskap, som det brukar bli här annars!!
Kram så länge, vännen...
Kan man plocka bort fläsket om man vill ha en vanlig ugnspannkaka?? :)
Mh gott =)
det låter ju najs. men bort med fläsket och vräk på med sirap så blir det gooare ;D
det r underbart gott! :D
Älskar fläskpannkaka!! .. och det är så gott me rester. Försöker också alltid göra för mycket.. men min sambo går och äter hela kvällen så oftast är den slut dan efter :P
Det är verkligen både gott och lättlagat =)