Midsommarafton...

Vaknade första gången vid fem i morse med huvudvärk.... Hade jättesvårt att somna om. Sen vaknade jag vid sjutiden och försökte än en gång somna om men det var misslyckat. Hade så ont i huvudet att det inte gick att ligga mot kudden.
Var bara att stiga upp o fixa kaffe och ringa mannen :) Stackaren som kört bil hela natten..... Men snart e han här :)

Önskar er en finfin midsommar...
Själv firar jag inte nån midsommar men jag har ju annat att fira ;)


Idag e en bra dag....

Nu har denna damens semester startat och det känns så skönt.... Bara hoppas att vädret vill hålla sig så fint som idag..... Jaja, den som lever får se :)
 
Idag e jag happy girl..... För imorgon kommer äntligen min man hit till mig och gissa om det känns skönt? Två veckor som jag får rå om honom....
 
Så idag städas och tvättas det för fullt här hemma... Fint ska det vara så klart :)
 
(Carina: Jag svarar på mailet lite senare)
 
 
En fjäril jag snabbmålat i akvarell

Ledig dag...

Bra vecka detta..... Jobbar bara två dagar så det känns nästan som semestern tjuvstartat :) Idag e jag ledig och har knappt gjort ett skapandes dugg..... Det kan ju vara skönt det med.
 
Gick ut en promenad innan dock.... Blev något förvånad då termometern visade på 27 plusgrader... Det är ju hur varmt o skönt som helst :) Smolket i bägaren var väl när det smällde till precis under höger skinka och benet nästan slutade fungera... Åh, vad trött jag blir på denna skruttkroppen. Haltade vidare i sakta mak.....Tror det är nån nerv som kom i kläm för emellanåt strålade det bra mycket ner i benet och det blev nästan förlamat eller nåt....
 
Jaja... Hem kom jag i alla fall......
 
 
 

Liten bit jag...

Jaha... Var ett tag sedan så här är en nytagen bild.
Som vanligt huvudlös....

 

Idag är en annan dag....

Har nu lämnat gårdagen bakom mig och det har nog kära sonen med gjort.... HAn dök upp här hemma med en snygg hatt (som han fått av en kompis) igår kväll och såg lycklig ut.....Han klädde verkligen kanon i hatten.... Sådan mor sådan son ;) Hihi.... Jo, i min ungdom fick jag alltid höra hur bra jag klädde i hattar av olika slag.

Idag fick jag bevis på att det kanske finns hopp för mänskligheten.... AF som sonen går till har ju inte skött sitt jobb på ett bra vis och jag vet att de slarvat som sjutton med alla funktionshindrade framförallt.... Men nu har sonen fått nåt som kallas Sius-konsulent och jag hade försökt få tag i honom per telefon men inte lyckats, så igår kväll skrev jag ett mail och det första denna mannen gör då han sett mailet i morse är att ringa mig :) Alltså... Tror bannemej aldrig det hänt tidigare.... Dessutom är denna mannen van att arbeta med funktionshindrade så han har nog insyn i hur mycket jobb föräldrarna gör, alltså tog han all hänsyn till mig då han bokade in oss på ett möte... Det känns verkligen sååå skönt :)

Nåväl... Nu ska denna damen fortsätta med röjet här hemma... Bara tre dagar till min man kommer hit 

Frustrerad....

Inte ofta numera jag skriver om sönerna men jobbet med dem kvarstår trots attde nu är 18 och 20 år gamla..... Yngsta sonen har ju som sagt ett lättare funktionshinder men allt tar ju sån förbenad tid.... Han slutade skolan utan fullständiga grundskolebetyg och är nu inskriven på arbetsförmedlingen. Gick på folkhögskola i vintras men sen ingenting... Förrän jag, hans mamma, tjatade mig till en ny handläggare som handhar funktionshindrade. Förhoppningsvis blir det nåt av det nu men jag ropar inte hej..... Sen att han ska leva på 1000 kronor i månaden är ju en annan femma.... Då ska alltså jag, en mamma på existensminimum stå för allt här hemma... Stora killen har något mer i ersättning men fast han e 20 så förutsätts det av föräldrarna ska försörja dem!!! Jojo.....


Nu till dagens frustration.... Jag jobbar som en gris för att få saker att funka för äldre sonen som har autistiskt syndrom. Han fick sluta gymnasiet i förtid då de inte ansåg att han skulle lyckas få betyg. Dumma mamma orkade helt enkelt inte bråka utan sa ja efter att arbetsförmedlingen sagt att han får all hjälp av dem ut i arbetslivet... Nån slags "gräddfil".... Jo, tjena :/ Detta var ett år sedan och det lilla som hänt sen dess har jag tjatat mig till. Några fjuttiga kurser för att han skulle få nån slags vardagsrutin. Jag körde iväg honom till soc i ett tidigt skede för att jag som mamma inte har försörjningsplikt när han slutat skolan. Efter många turer fick han viss hjälp därifrån.

Jag har försökt få honom att förstå hur de räknar där och att han någon månad fått mer från försäkringskassan och då får han mindre från soc... Idag blev han väldigt frustrerad då det framkom att han får mycket mindre denna månaden..... Vi hade ett bråk och jag blev arg men till ingen mer nytta än att vi båda mår dåligt. Jag vet inte hur jag ska få honom att förstå vissa basala grejer.... Som ekonomi och vad pengar ska räcka till.....
Jag har försökt få honom att förstå att han får mer pengar per månad än mig och man ser till vad som blir över efter jag betalat räkningar... Och då ska jag fixa all mat dessutom. Jag har försökt få honom att förstå att det snart är dags att betala hem en liten summa per månad men då stänger han av och får ett utbrott.

Jag jobbar och kämpar och har äntligen fått något slags intyg från habiliteringen och väntar på läkarintyg så vi kan ansöka om annat ekonomiskt stöd från försäkringskassan.... Han har äntligen fått en Sius-konsulent hos arbetsförmedlingen som ska hjälpa honom ut i arbetslivet och sen får vi se vart det leder.....

Jag blir bara så oerhört ledsen då det är jag som ringer (trots egen telefonfobi och endast kontantkortstelefon) alla samtal och jag som åker med honom överallt och jag som får ta skiten medans "duktiga" (som alla tydligen tycker utan någon so helst insyn i verkligeten) pappa inte gör ett skit mer än uppbådar sin bostad varannan vecka och bjuder ut dem på mat då och då och kanske köper dem nåt klädesplagg.... Ja, jag låter säkert bitter men ni anar inte vad stressad jag blir av allt och att det idag dessutom e en hel jävla vecka till lön och jag försöker välja ut vad jag ska köpa för mina sista 120:- när alla skåp egentligen e tomma..... Och pengarna i telefonen e slut... Ni ser, så jävla misslyckad.....

Jaja... Det är ju ändå snart semester :)


Jaha....

Idag nådde jag ner till det som kallas normalviktigt BMI.... Känns bra att det minskar men ibland känns det gå för långsamt... Men det är ju typiskt mig. Allt ska gå fooort.
Har sen april minskat 8,5 kilo så det är ju ändå ganska bra :) Mitt mål ligger på i alla fall minus 9 kilo till men jag kommer bli glad när jag gått ner fyra till...
Keep the good work up.




Hej

Verkar som om någon tar sig tid att bläddra genom bloggen då sidvisningarna är skyhöga... Välkommen :) Om du nu är ny alltså....

lite så här....


Jobbhelg...

Åh, jag har jobbat halva min dag och det känns som jag håller på att dö.... Så jäkla trött i kropp och knopp.... Hemma på rast nu och ska tillbaka om en halvtimme.... (har 1,5 timmes rast)
Har tillkommit en massa nya moment som tär som fasiken på min kropp.... Jobbigt. Men jag tröstar mig med att det är motion ;)


Nehej...

Inte mycket aktivitet här inte... Jaja, inget att göra åt.

Har jobbat ikväll och jobbar hela helgen... Uj, så trött nu. Men när helgen e gjord har jag bara två korta pass kvar sen emester... Ja, jag tjatar om semestern men vafan... Jag längtar ju efter min man :)

Ska snart sova... Ha det bäst

Klar...



Har röjt undan en hel del idag... Så skönt att ha det gjort innan jobbhelgen börjar. Jag har aldrig någon riktig ork att fixa massa då nämligen. Pallar knappt ens diska :/
Men är det röjt i förväg blir det inte så hemskt farligt på måndag då det är ledig dag :)

Idag är det exakt en vecka till min älskade startar resan söderut.... Han landar väl hos mig nångång på midsommarafton... Guuud vad jag längtar :) Gaaah.... Tid gå fort.

Nä.. Nu ska jag fixa mig lite mat. Torsk och blomkål och sallad blir det idag.... Ett litet avbrott i min kyckling/svampdiet... Har snöat in totalt på det mina vänner och äter det vareviga dag.... Ja, inte idag då ;)

TjInG

Oj..

Knepigt det var här då.... Alldeles nytt o fräscht inne i bloggverktyget. Känns ovant men blir säkert bra när man vant sig :)

Update: Har nu kikat genom lite funktioner och oj så mycket bättre det är. Bra :)

Klok som en bok...









Denna under skulle jag med glädje slänga upp i ansiktet på en del typer....
som har lite svårt med eget tänkande.




On my way to bed...

Ska alldeles snart krypa under goa täcket.... Kände bara för att skriva lite först.

Vilka kontraster det finns i livet... Förra veckan hade jag lugn och ro och kunde tänka bara (sanning med modifikation) på mig själv och denna veckan är det fullt hus..... Stora sonen har flickvännen från sthlm. här och sen andra sonen också som e en nattramlare utan dess like. Och ikväll blir det tydligen ytterligare en nattgäst. En kompis som bor ute på mörkaste landsbygden och ville slippa cykla hem nu... Okej då, ibland kan jag väl vara snäll ;)

I alla fall så är det nog så mysigt att ha barnen hemma men åååh, vad jag njuter av lugnet då de är hos pappa... Fatta stresshjärnan som får koppla av lite ;)

Två korta jobbdagar väntar nu innan långjobbhelgen tar vid. Då är det inte tal om några korta dagar inte... Men hey, sen vankas det ju semester gu´bevars :) Om 10 dagar börjar min semester nr 1...

Nä... Nu ska jag sova.


<3


Snart semester nummer ett...

Hej sötisar....

Idag är jag ledig och tar det lugnt.... Trodde att jag hade tvättstugan idag men oops... Var visst i torsdags :/ Jäkla skit rent ut sagt. Jag brukar inte virra till det så. Fick ta en tid i "skittvättstugan" på onsdag. Där hinner det aldrig torka men skit samma... Bara jag får rena kläder.

Snart, snart är det semester :D Gissa om denna damen längtar!! Ååååh, om mindre än två veckor kommer min älskade N till mig och vi har två veckors semester tillsammans.... Ska bli mys. Resten av semestern sparar vi till augusti.....

Nästa vecka blir det visst lite full rulle... Knepigt det där att vissa veckor är lugna som bara den medan andra händer bannemej allt. Jaja det går ju det med.

Hoppas ni som läser har det fint och njuter av livet :)
Ni får jättegjärna lämna ett litet avtryck så jag vet "vem" ni är..... Pussokram


Klokskap....