fan va kul....

Hahahaha.... Maken fick fart på karaokefunktionen på DVD spelaren =). Här ska sjungas.........Kram

love you.......image1413

2007.......BLÄ

image1411Det värsta som hände oss var egentligen i december 2006..... men det präglade hela 2007 och kommer säkert att fortsätta in på nästa år. Det är inget jag vill gå närmare in på än att det hände dottern något mycket traumatiskt och det var fruktansvärt..... Hon har nu fått diagnosen posttraumatiskt stressyndrom och kanske börjar det bli ljusare. Det var i alla fall mycket turer med detta i början av det nya året och det tog både känslomässigt och ekonomiskt på oss.....
Tiden gick sin gilla gång och saker och ting var både upp och ner...... Sen kom nästa smäll på käften. Vi fick i maj strömmen avstängd..... Där var det sagt=O. Vi hade ingen som helst möjlighet att betala tillbaka allt utan hade behövt betala av det men hade aldrig hunnit det innan vintern så allt var bara kaos...... Ja, vi är oerhört slarviga med ekonomin och har haft på avbetalning tidigare men ej klarat det..... Mycket pga. extrakostnader i dec-jan. Hela denna sommar har vi väl levt i kaos.... Jag tror aldrig jag har gråtit så mycket i hela mitt liv som jag gjort denna sommar..... Tänk er själv.... Fem månader utan el=(. Barnen var verkligen fantastiska....... Att de överhuvuttaget orkade med denna tiden. När vi började närma oss hösten fick jag ju göra något åt min handlingsförlamning jag hamnat i...... Jag måste ju lösa situationen. Jag började ringa runt till hyresvärdar men inget ledigt fanns. Det gick så långt att jag fick anmäla mig själv till socialen.... För barnen kunde väl inte bo i ett iskallt hus heller. Men vad sjutton finns de till för??? Inte är det för att hjälpa i alla fall....... Jag fick noll och ingen hjälp, trots att det började bli riktigt kallt i huset.
Men en dag ringde en ängel....... De hade en ledig lägenhet som egentligen inte är till uthyrning, men de ville hjälpa någon och denna någon råkade vara jag..... Ni anar inte hur detta kändes..... Jag var totalt ärlig från första början om våra skulder och ändå var de beredda att satsa på oss!!!! De tyckte att det kändes rätt.... Bara genom att tala med mig i telefon. När vi var och tittade på lägenheten sa jag också till dem att det var oerhört bråttom då elen var stängd..... Fortfarande ville de ha oss.... Alltså, är dessa männniskor på riktigt?
Vi fick börja flytta in redan veckan efter..... Tack och lov för det för då var temperaturen i huset nere på åtta grader och vi sov fullt påklädda........
Vilken underbar känsla det var med värme och ljus....... Fy vad vi är bortskämda i sverige. Alla borde någon gång känna på det för att uppskatta det vi har......
Jag tror att mina barn är utrustade med en styrka som inte många barn har i sverige idag...... De har verkligen levt på botten men sakta håller vi på att ta oss upp därifrån.
Hela denna historian är fruktansvärt pinsam för mig...... Vuxna människan som inte klarar av sin egen ekonomi. Jag har tyvärr varit för stolt för att söka hjälp tidigare... Men jag behöver ju det.
Hösten och vintern har väl varit något lättare men det har varit tungt ekonomiskt då vi varit tvungna att betala dubbla hyror..... tack och lov är det sista nu.
Nu ser jag fram emot 2008 med tillförsikt.... Vågar inte hoppas för mycket men jag vill att det blir ett fint år. Dottern börjar sakta bli bättre och hon har en underbar pojkvän, sönerna ja..... Diagnoser väntar och jag känner att stora killen börjar mogna till sig. På bara en vecka nu har han blivit mer tonåring och känns mognare så hoppet finns där=) För min egen del önskar jag att jag fick kraft till en alldeles speciell grej men jag tror inte det kommer att hända under det närmsta året....... Jag vill bli singel......... Där var det också sagt. Vet ni hur det känns att få ta hand om precis ALLT själv???? Jag fick ingen hjälp överhuvudtaget att fixa vår situation. Men sen går det bra att skryta om vår fina våning och ta äran åt sig..... Jävla gubbstrutt. Trött är jag på han. Men det får nog bli en senare fråga. Först måste vi försöka lösa våra ekonomiska förehavanden.
Det var mitt skitår i stora drag........ GOTT NYTT ÅR=)


image1412

läskigt....

Jag har nu skrivit om vårt år och sparat det som utkast här i bloggen......
Jag måste samla en himmelens massa mod innan jag vågar publicera den......

image1410

tråkigt...

image1408


Usch vad jag är uttråkad nu...... Har precis varit och handlat och nu har jag inget att göra. Vi funderade på att ta en promenad i det vackra soliga vädret men jag har jätteont i min vänstra fot så just nu vill jag inte..... Men kanske sen=)
Har i alla fall kommit fram till vad vi ska äta ikväll..... Det blir lite blandmat. Små pizzor gjorda på tunnbröd, rostade potatisar med riven ost, creme fraice och rödlök, kycklingspett med dipsås, vitlöksbaguetter och sallad..... Till efterrätt ska jag göra rosa chokladmousse...... Smaskens=) Sen lite senare ikväll ska vi ha ostbricka. Det blir en riktigt trevlig kväll hoppas jag på. Lite ändrade planer blev det dock..... var meningen att dottern skulle ha hit några vänner men så blev det inte, så det blir jag, maken, äldsta sonen, dottern och hennes goa pojkvän=). Jag tror att vi kan få det riktigt trevligt. Synd bara att vi inte har singstar..... Shit vad kul vi kunde haft då.

image1409

......

Idag känner jag mig ful.......

irriterad.....

image1407


Stod precis och skulle göra mig i ordning i håret...... Men va fan..... Ett stort hack baktill på hjässan=O. Syntes inte när jag hade gelé i och rufsade till det men idag ville jag ha det platt. Stört omöjligt ju...... Ett parti har blivit alldeles stubbat så det ser inte klokt ut. Är oerhört ilsken nu och det var såååå nära att jag plockade fram trimmern och skalade av allt håret, men jag tänkte på att jag faktiskt betalat 260 kronor för detta. Får väl stå ut och sen gå dit och klaga på onsdag. Fasikens %%#¤"#!&/%&%)(........
Inte nog med det förresten, när jag stod och speglade nacken så upptäckte jag att färgen inte tagit så bra.... Alldeles grårandig är jag ju..... Ingen bra hårdag må jag säga.

till er.....


nyår...

image1400


God morgon
såhär på en nyårsafton...... Jaha, då var årets sista dag här. Ska bli skönt att stiga in i ett nytt år och lämna det gamla skitåret bakom sig..... Det har definitivt inte varit ett bra år....2007. Många skriver i sina bloggar om det gångna året just nu och jag funderar lite på att göra detsamma.... Men jag har svårt för att bestämma mig. Det har ju mest varit skit och elände för min del....... Jag hoppas verkligen att det nya året har något fint och bra i beredskap för mig och min familj..... Vi behöver onekligen det. Kanske skriver jag en liten "årskrönika" senare. Nu när jag inte har så förbenat många läsare här inne så kan jag kanske avslöja vad det var som hände i somras...... Kanske. Ha en fin dag i alla fall mina vänner.....

image1401

ont.....fortfarande.

image1395Jädrans tummar..... Jag har fortfarande jätteont i dem och emellanåt strålar smärtan upp i armarna och alla fingrar domnar. Blir snart knäpp och fattar inte vad det är. Kan snart inte bära något ju=(.

tävling... Igen =)

Nu har jag hittat ännu en tävling  och skam den som ger sig ;). Denna gången kan man vinna Christina Aquilera´s doft. Jag använder inte själv parfym men det hade varit jättekul att överraska dottern med en ny..... Det är tyvärr lite väl dyrt att köpa.

image1394

duscha...

image1392


Nu ska jag kila in i duschen och göra mig i ordning.... Kalasdax idag ju. Maken och jag ska fara iväg på sextonårskalas..... Inga barn får vi med oss =). Dottern är hos pojkvännen, lillkillen följde med kusinerna hem igår och stora grabben är hos en kompis..... Så är livet när ens barn blir stora. Nåväl, ska bli skönt att komma ut idag i alla fall.... Träffa lite folk och så=) Ha en fin dag.....image1393

sällskap vid datorn =)

Här ligger hon ofta lilla sötisen........
Ännu oftare bakom datorn, där det är varmt =)

image1391

ont....

image1390


Jag fattar inte vad som hänt..... Men när jag vaknade hade jag fruktansvärt ont i mina tumleder. Precis längst ner där tummen övergår i handleden och i det tjocka bulliga nedanför tummen. Och nu känner jag att det börjar domna i hela händerna =O. Vad är nu detta för något konstigt?

bloggande.....

image1388


God morgon
... så här på en söndag innan nyår=)
Jag satt och tänkte lite på det här med bloggande och som det förändrar mitt tänkande.... Alla ni underbara människor som jag "möter" genom min blogg hjälper mig att bli en bättre människa. När man har levt med panikångest i många år och därtill är en ganska ensam människa, då blir man lite ego.... Tänker mest på sig själv och sitt eget väl och ve.
Jag har alltid varit en människa som försöker vara vänlig mot alla och tänka gott om de flesta men ibland försvinner det tänkandet och man blir en bitter surkärring..... Jag måste erkänna att jag är det ibland. Svär och gormar åt folk som visar noll och ingen hänsyn i tex. trafiken eller affären. Men lika ofta tänker jag att "nämen A....Ge dig, tänk fina tankar istället". Det är inte lätt och jag blir irriterad på mig själv när jag blir så där irriterad. I alla fall.... Ni kära bloggande människor håller på att förvandla mig till en riktigt trevlig och vänlig själ =). Framförallt två mycket underbara människor jag mött i bloggvärlden hjälper mig något fantastiskt..... Trots egna svårigheter. Ni får mig verkligen att bli en bättre människa..... Jag känner att jag vill hjälpa hela världen. Jag vill verkligen ställa upp på människor på ett helt annat sätt än tidigare....... Jag älskar att jag började blogga..... Jag älskar mina bloggvänner..... Jag vill verkligen bli en bättre människa.... Tack för att ni hjälper mig bli det=)

image1389

Bilder lånade av
Evan

tankar.........

Till Elisabeth .........


image1387

..........
image1386

katthumor.....

image1385


- Vad kallas det när man köper en katt?
- Misshandel.


- Vad kallas det när en katt tänker?
- Misstanke.


- Vad kallas det när en katt har tänkt?
- Misstänkt.


- Vad kallas det när en katt inte träffar med hagelbössan?
- Kissemiss.


- Vad kallas det när en katt blir större?
- Missväxt.


- Vad blir en katt som går i skolan?
- Missbildad.


- Vad kallas det när en katt fattar vad man menar?
- Missförstå.


- Vad kallas en katt som odlar jorden?
- Missbrukare.


- Vad kallas det när en katt ramlar?
- Missfall.


- Vad kallas en nyfödd katt?
- Missfoster.


- Vad kallas en katts liv och leverne?
- Missöde.


- Vad kallas det när två katter är tillsammans?
- Missförhållande.


- Vad kallas en katt som bara lever med en annan katt?
- Misstrogen.


- Vad kallas katternas religion?
- Misstro.


- Vad kallas de när man tar hand om en katt?
- Missköta.


- Vad kallas det när en katt håller i någonting?
- Misstag.


 -Vad kallas det när en katt gör någonting riktigt bra?
- Misslyckas.


- Vad kallas det när en katt försöker få en annan katt glad?
- Misströsta.


- Vad kallas det när en katt har en egen åsikt?
- Misstycka.


- Vad gör domarna på en kattutställning?
- Missbedömer.


- Vad kallas katternas skönhetstävlingar?
- Miss Sverige, Miss World och Miss Universum.


- Vad kallas en kvinnlig katt?
- Missa.


- Vad kallas det när en katt har bråttom?
- Missil.

- Vad kallar katternas eget flygbolag?
- Missär.


julskinka.....och raketer....

Idag blev julskinkan pizza.......
Japp, det är recykling i ett nötskal =)

image1383
Fy fabian vad jag blir störd på dessa förbaskade raketer..... Jag undrar hur i hälsingland ungdomarna får tag på dem..... Är det verkligen så att handlarna säljer till minderåriga? Eller är föräldrar så dumma att de köper till dem? Jag blir så förundrad av de föräldrar som inte är mer rädda om sina barn. Ja, jag vet att det finns föräldrar som låter sina barn smälla. Senast i går kväll var det en kille på tretton som smällde från sin balkong, vid mitt jobb... Och föräldrarna var hemma=O. Hur tänker man??? Min stora son som är femton kom hem idag och ville att jag skulle köpa till honom.... Att smälla nu=O. Tror inte det killen. Möjligtvis en eller två på nyårsafton under kontrollerade former...... Man måste vara försiktig, det är ju farliga grejer......

image1384

också lite paj.....

Riktigt mumsig paj detta......

image1381

this is me.....

Hoppas det går att få en liten aning om hur håret ser ut......
Svårt att sudda ut sig ju =)


    Update: 18.48
Alltså..... Jag satt nyss och tittade på bilderna.
Det är nog rätt lätt att veta vem det är om man ser mig på byn.... Men skit samma =)

väntar...

Nu är jag äntligen snyggt kortklippt igen =) Det blev faktiskt ganska snyggt...... Nu sitter jag med svart färg i håret för det var väldigt rent vad det blev silverglittrande efter klippningen.... Så får jag väl se om jag kan få till det riktigt snyggt.
Sen ska jag gå och handla för mamma och syrran med familj kommer och hälsar på idag =). Jag hade tänkt göra äpplepaj med vaniljsås..... Hur gott som helst. Världens godaste paj är det minsann.... Lägger in recept sen.

image1378Jodå...... Det duger=)
Kanske visar jag sen om jag kan det utan att visa ansiktet;)

morning....

image1375


Japp, det gick att somna igår..... efter många om och men. Jag hade nästan somnat in när värsta "arabmusiken" började spelas på högsta volym =O. Jag störtade upp ur sängen och svor lite..... Sen tog jag tag i en stol och drämde den i golvet ett antal gånger. Sen blev det tyst =). Fy vad jag avskyr sådan nonchalans..... Att inte ta hänsyn. Jag är glad att jag inte bor här.... Sover bara här några nätter i månaden, men tänk på stackars tanten på bottenvåningen precis under väsnarna. Fattar inte hur hon står ut.

Nåväl... Jag har sovit gott i alla fall och än en gång vaknade jag tio minuter innan klockan skulle ringa =).
Nu har jag lite att göra här eftersom jag får gå hem en timme tidigare idag.... Bäst att bli färdig med sina göromål innan man blir avbytt. Sen drar jag till frissan.

orkar inte....

Nu tänker jag gå och lägga mig.... Om det går att sova.
Förbaskade människor undertill som alltid ska skrika och gorma på kvällarna... Fanskap!!!
Nåväl.... Jag gör ett försök. Sov gott.......

image1374

uttråkad....

image1372


Jag är lagom uttråkad och ganska trött nu..... Det finns ju inget att göra här på jobb nu. Ska nog passa på att lägga mig tidigt idag. Kan nog behöva det=).
Nu har jag förresten smort in mig med den där krämen....Får väl se om det händer något =). Man vet aldrig.....
Jag har suttit och försökt hitta någon snygg frisyr men det är inte lätt...... Funderar lite på att ha det som Agyness Deyn.... Förbaskat snyggt =).

image1373

skippad sol...

Jag orkar inte lägga mig och svettas i ett solarium......
Var på apoteket precis och där hittade jag en ansiktskräm =)
Får väl se om den är bra......

image1371

lite skoj =)

image1369

- Hur långt är det från Stockholm till Uppsala?
- 66 km.
- Jaha och hur långt är det från Uppsala till Stockholm?
- Det är naturligtvis lika långt, 66 km.
- Det är väl inte så självklart. Från jul till nyår är det ju bara en vecka,
men från nyår till jul är det ju nästan ett år.


image1368- Vet Du att också karlarna har en säker period?
- Nä, när då?
- Mellan jul och nyår förstås!
- Varför just då?
- Självklart, staken står i fönstret,
kulorna hänger i granen och pungen är tom.

image1370


fredag....

image1367God morgon mina vänner......
Då var det fredag igen och allvaret börjar för min del =). Eller, jag vet inte riktigt vad man ska kalla det..... Jag ska i alla fall jobba men det har blivit lite ändrade planer. Jag behöver inte vara på jobb förrän fyra i eftermiddag och på söndag kan jag ta ut en semesterdag =). Så det är ju rätt så lugnt.....
Annars är mina planer för dagen inte så många. Måste masa mig iväg till apoteket och fixa någon slags magmedicin..... Blir tokig på min mage ju. Sur som en citron...... Sen ska jag fixa någon slags frisyrtidning för att se om jag hittar någon snygg frilla......Ska ju klippa mig i morgon =). Jag funderar även på att kanske gå och sola idag.... Behöver verkligen lite färg....... Ha en finfin dag =)

sängen kallar......image1366

tävling

shopaholicmamman har en tävling för att fira ett år.
 Man kan vinna en goodiebag värd 2000 kronor......
Tävla du med=)


nytt....

Mina nya kläder......
 Ignorera mina mysbyxor =).

Klicka på bilderna....

lugn....

image1362


Nu är jag färdig med mina förpliktelser för idag =). Grabbarna blev verkligen supersnygga i sina nya frisyrer... Och jag blev äntligen färdig att beställa tid till mig själv också. Så på lördag morgon blir jag äntligen av med pälsmössan för denna gången =). Jag kan bara inte bestämma mig för om jag ska forma till frisyren som det är nu och spara till långt eller om jag ska ta en fräck kort.... Satt och bläddrade i frisyrtidningar idag och tjo vad många läckra korta frisyrer det finns...... Det lutar mest åt det korta.
Efter frissan följde lillkillen med mig för att handla lite medan stora grabben for till Malmö för att umgås med syrran. Jag fick tag i lite lakan och handdukar så nu klarar vi oss nog ett tag =) Gick en sväng för att kolla rean också men jag tycker inte att det är himla billigt att det är lönt att handla för handlandets skull..... Och det jag behöver finns ju aldrig. Kanske har jag för höga pretentioner, men jag gillar verkligen inte jackor som sitter för trångt och det gör de flesta idag.... Får ju inte plats med tjock tröja under =/. Likadant med stövlar..... Jag betalar inte flera hundra för stövlar som inte är varmfodrade, för då har jag ju ingen nytta av dem. Lika bra att gå i gamla gympadojorna då ju..... Nåväl, köpte i alla fall en riktigt fin mörkgrå långkofta. Men korta ärmar =O. Bild kommer sen. En svart långärmad tee blev det också...med knappar fram. Det var allt.....
Nu blir jag ännu mer komfunderad på det här med storlekar... Minns ni att jag häromdagen köpte en tröja i storlek XL som passade perfekt? Koftan jag köpte idag var storlek XS =O. Hallå....Helknäppt med sådana skillnader.

Just nu är här rätt lugnt och skönt för stora grabben har inte kommit hem än och lillkillen stack till badhuset med en kompis..... Jag sitter här i soffan och ser maken jobba =). Han torkar golven...... Rätt skönt att bara titta på.

Idag har jag börjat hålla igen lite på maten....Kände att jag måste det för min stackars mages skull..... Den vill inte ha mer fett nu. Så ikväll blir det fläskkarré med sallad för min del..... Ska bli gott =).

morning...

image1361


Har redan varit nere i tvättstugan en vända och snart är det dags för ny=).
Jag vaknade tio minuter innan klockan ringde idag...... Knepigt=/.
Har en del att göra idag.... Killarna ska till frissan och sen ska jag iväg och handla och tydligen ville lillkillen följa med mig =O. Detta betyder alltså noll lugn och ro att titta på kläder på rean...... Fast han har lovat att han ska vara "snäll". Han sa att han kunde gå någon annanstans så länge och det var ju snällt=).

sovdax.....

Nu måste jag lägga mig....
Ska upp innan sju i morgon bitti =O. Tvättdag....igen.
Sov gott mina vänner=)


image1360

så vacker....

Lite sorgligt med Celine Dion såhär på kvällskvisten.....


visdom......image1359

min bloggplats....

Tänkte visa var jag mestadels tillbringar tiden när jag bloggar.......
Vid köksbordet =) Ett bord som för övrigt jag och min man gjort.....
Jag kom med idén och han gjorde det av gamla plankor och ett gammalt bordsunderrede =)
Sen brunbetsade vi det.... Jag älskar mitt köksbord =)

image1358

sådärja....

Nu åkte godiset fram igen ja =). Skit....

image1357

dagen....

image1355

Åh, vad jag tycker det är jobbigt när alla är lediga..... Ingen lugn och ro överhuvudtaget och nästan ingen chans på datorn...... Gnälliga ungar och tråkig gubbe är vad man får dras med =).
Och så bara äter jag.....hela tiden. Några ätdagar till sen måste jag hålla igen ju...... Kommer snart inte i mina älskade jeans längre...shit vad de stramar. Jag gav faktiskt 600 kronor för dem så jag måste hålla mig kvar i den storleken...... På ett par veckor nu har jag nog ökat fyra-fem kilo.....det är inte acceptabelt. Nåväl.... slutgnällt nu=).
Det var i alla fall trevligt att ha gäster idag...... När de åkte hem så följde dottern med dem ner till Malmö för att fara till pojkvännen.......

image1354

Vet ni..... Helt otroligt, men min stora, lilla son.....femton år gammal och ganska blyg, har skaffat flickvän=) Sååå himla sött..... Höll det hemligt för oss, antagligen för att det var "pinsamt", men syrran upptäckte det på msn=). Jag tycker det är såå himla gulligt och det gör mig varm om hjärtat. Denna kille behövde verkligen detta för att växa och känna sig som andra i sin ålder.

I morgon ska mina killar klippa sig.... Verkligen välbehövligt=) sen ska stora sonen åka till Malmö för att umgås med sin syster och hennes pojkvän ett par timmar..... Få känna sig stor en stund=). Då ska jag passa på och fara iväg och inköpa lite underlakan och handdukar till hemmet, för sådant har vi ont om..... Tror jag ska passa på och kolla rean också....Kanske hittar jag något kul=). Behöver både jacka och skor...... Mina jympadojor läcker och de är skönast att använda ju=/.

image1356

ändringar....

image1361


Nu har jag kastat ut julen ur bloggen......Nu får det vara så här ett par dagar till jag hittat något som är jag.....=)
Idag mår jag betydligt bättre....Även om mina underben känns som stockar =/. De känns i alla fall definitivt inte som ben =).
Idag får vi gäster =). Det ska bli kul......Det är svågern med sambo och deras två döttrar. De har aldrig varit här i vår nya lägenhet. Måste snart sätta igång och röja här..... Vill ju visa det från bästa sidan =)

vilken dag...

image1349


Idag har jag inte varit mig själv överhuvudtaget..... Trött in i märgen är jag och armar och ben har varit sekunder från kramp...... Har mest bara sovit hela dagen och när jag inte sovit så har jag ätit=) Har inte haft minsta lust att sitta vid datorn heller och det är definitivt inte likt mig..... Så förlåt om jag inte varit runt och kommenterat hos er idag.... Jag har helt enkelt inte orkat=/.
Jag har precis tittat på en väldigt trevlig film om askungen med Drew Barrymore..... Den var fin=). Nu ska jag ta en runda hos mina favoritbloggerskor men det är inte säkert jag orkar kommentera för jag har verkligen jätteont i underarmarna...... Precis de muskler man använder när man skriver =/. Puss.....

dagen efter julafton.......

Det var ju inget vidare att komma upp nu på morgonen och upptäcka att vi glömt köpa kaffefilter..... Inget morgonkaffe!!! Jag kreverar.... affärerna är stängda och jag blir knäpp =).
Nåväl.... Julafton blev fin i alla fall. Mycket god mat och en hel del klappar blev det och det känns som om barnen är nöjda trots att det var betydligt mindre i år...... Tack för det=). Vi hade köpt något fint till barnen för ca. 250 kronor och sen fick de en hel del sådant som jag ändå hade varit tvungen att köpa till dem som t.e.x. kläder...... Men inte en enda sur min.... De är minsann himla goa ändå mina barn=). Kvällen avslutades med att tråkiga jag låg och somnade i soffan..... men det verkar inte som om någon brydde sig =). Förresten..... Jag fick också lite klappar=) Lakansset, prydnadsängel, askfat och en trisslott som gav 50 kronor=)

image1344

Nu ska jag äta mig en skinkmacka=)

jag är trött....

image1343


Trött som attan och orkar inte skriva ikväll/inatt =). Uppdaterar i morgon.....Kramisar.

just nu....

image1341

Nu kan julen börja =)
Allt är nu klart.... Jag har tagit den årliga julduschen,
har varit med sonen och handlat julklappar från honom till syskonen
och kompleterat drickaförrådet. Så nu får gärna lugnet lägra sig här hemma =)
 Känner visserligen att jag har huvudvärk nu men har tagit tablett så
 peppar, peppar känns det bra sen.
Riktigt GOD JUL till mina vänner.....Även om ni inte har tid att läsa=).

image1342

jag tror bestämt.....

Att tomten varit här inatt......


image1340

god jul ute i stugorna....

image1339


Här sitter jag i mörkret...... Steg precis upp och gick ut i köket för att tända stjärnan och ljusstaken. Poff sa det då och så var det mörkt..... Proppen gick=O. Men va fasiken..... Vi har ju inga proppar hemma för i huset hade vi sådant med säkringar som man bara tryckte upp. Har helt enkelt glömt köpa hem. Jag fattar ingenting eller rättare sagt jag orkar inte, så jag får väl vänta till maken vaknar. Jag kör datorn på batteri så länge. Fast jag vill ju ha kaffe.........Yes, nu vaknade han.....

ojdå...

Oj, vad klockan blev mycket =) Massa julklappsinpackning ju.....Glömde alldeles av tiden. Nu måste jag gå och lägga mig..... I nytvättade lakan =) Sov gott.

På kvällskvisten....

Photobucket

skänk en tanke....

Tillägnar denna alla dem som har det sämre än jag och kanske inte kan fira jul.....


från mig..... till er =)


snart är det jul =)

PhotobucketNu är allt så gott som färdigt.... Några julklappar finns kvar att slå in , fläsket kokar nu och skinkan ska griljeras senare ikväll........ Nu är det väl meningen att julefriden ska sprida sig över hemmet? Vet inte om den gör det riktigt=/. Var i hundan är julkänslan....... Den kommer väl=) Ikväll när skinkan ska avsmakas..... Då är julen här. Knäppa stora sonen lurar mig lite på julkänslan....... Han har varit hos en kompis idag och när jag ringde honom så ska han tydligen sova där =O. Nämen hallå....... Julaftonsmorgonen som är såå viktig för mig, när de öppnar sina strumppaket...... Jag får väl lära mig att barnen växer och snart är stora..... Han kommer ju hem vid lunchtid i morgon och det är ju egentligen den tiden han brukar vakna så vadå......

Photobucket

då så...

See you later alligator...... =)


image1338

tävling

Mira har ännu en tävling
Denna gången lottar hon ut playboyprylar.
Var med du också =)
Det går att tävla fram till 18.00 ikväll.

image1337


ny...

Här är en bild på min nya tunika....... Den satt verkligen superbra =) Men jag undrar lite över storlekarna.... Detta är XL..... Jag är annars en M men ville ha lite större. Det är bara det att denna sitter ju som en M..... Helkonstigt =/. Jaja, den är i alla fall från cubus och kostade 199 kronor......

image1336

lilla julafton/ fjärde advent....

Godmorgon på er.......
Hoppas ni alla får en riktigt fin fjärde advent =)

image1335
Bild: egen

tack....Jättetack för alla fina kommentarer idag =). Förlåt att jag inte har kommenterat hos er idag.....Har bara inte haft någon ro i kroppen att sitta här. Jag har varit hos er och läst men orkade inte skriva=/.
 Jag lät lillkillen ha datorn och vet ni vad???? Jag satt minsann ner och såg en hel film.........Det gjorde jag faktiskt igår med på jobb. Länge sen det hände sist. Igår såg vi ensam hemma 3 och tjo vad jag skrattade..... Härligt förlösande det där med skratt.
I kväll såg jag någon film om en Alv......I slutet när alla sjöng för att ge tomten julstämning så släden skulle lyfta då började minsann jag nästan gråta=). Helt sjukt.....Men jag bara rös i hela kroppen och kände tårarna komma. Men det var bäst att inte visa det..... Tror att familjen hade skrattat på sig om de sett att jag satt och grät till en tomtefilm:/.
Jaja...Nu var det min tur att inte kunna ladda upp bilder =(

sådär....

image1334


Hej hopp vilken dag.... Det har gått rätt smidigt ändå idag. Skickade maken och dottern att handla en särskild sak till stora sonen som jag inte hann med. Själv åkte jag iväg till ett köpcentrum där allt finns under samma tak=). Hittade i stort sett det jag var ute efter..... Förutom till dottern, men jag har en tanke på vad hon ska få så jag kan snabbt fixa det imorgon på hemmaplan. Hittade t.o.m. en tunika till mig själv, fast det vete sjutton om den sitter snyggt för jag har inte hunnit prova den än ;). Fast jag är ganska säker på att den passar..... Sen kom jag hem och slog in paket till dem som vi inte firar jul med och sen kom mamma och bytte med oss.... Vi har valt att fira jul själv de senaste tio åren, sen vi flyttade från Malmö. Vi vill inte ha en massa stress på julafton så vi är helt själv och sen träffar vi släkten i mellandagarna istället. Men vi byter alltid julklappar för att barnen ska få lite mer att öppna just den dagen. Vi älskar våra jular=).
Efter att mamma åkt hem gick jag, maken och dottern till konsum för att köpa julmat. Fy bubblan för den mögaffären....... Jag anser att en affär alltid ska ha välfyllt i sina hyllor dagarna innan jul. Så har det alltid varit i alla andra affärer jag handlat i. Men inte vår konsum.....Fast de är alltid under all kritik:(
Vi valde att handla där för att slippa cykla med alla varor som vi alltid gjort tidigare..... Nu har vi minsann gångavstånd=). Ska kompletera med ett par grejor i morgon på ICA.
Nu är det i alla fall kväll och jag kan koppla av lite..... Tänkte visa upp mitt pepparkakshus för er och mitt lilla arrangemang jag gjorde i hallen i går.....

image1331

image1333  

ojdå....=)image1330

dan före dan före dopparedan....

image1328


Det blev inte mycket bloggat igår inte...... Kände mig alldeles ledsen och nere efter en del saker som hände och sen var det ju jobb, där jag förövrigt fortfarande är =)
Idag blir det inte mycket heller för det är julklappsinköp som gäller.....Sen kommer mamma och ska byta julklappar i eftermiddag och sen ikväll ska maken och jag köpa maten till jul. Så jag återkommer väl någon gång ikväll igen.... Då ska jag visa mitt pepparkakshus =). Det blev halvfint..... Snett och vint är det men det värsta gick att trolla bort med glasyr och godis.....
Hoppas alla får en fin lördag och önska mig lycka till bland alla galna julklappsinköpare =)

image1329

tack för det...

Ojojoj.... Vilken fin lön jag fick=).
Fast det är väl snart slut......

misslyckat...

image1327


Alltså..... Jag tror jag misslyckas totalt med det där förbaskade huset =(. Får väl se sen när det är helt klart........ Förresten har jag beslutat att jag och maken kilar och köper julmaten i morgon kväll istället. Orkar inte stressa. Jag har bränt mig på lillfingret...... socker alltså =)

skit...

Fy sjutton vad jag blir trött på mina gossar..... Egoistiska så det förslår. Tack så jävla mycket för hjälpen....... Jag ber dem om en enda sak, för att bespara mig viss stress.... Tror ni att jag får hjälp? Nä....Såklart inte. EGO stavas det. Känner inte ens för att köpa julklappar till dem.... Så långt har det gått.. Jag älskar dem men nu vill jag inte mer... De tror att de kan gå genom livet utan att behöva anstränga sig...
Fan vad ledsen jag blev nu........ Tappade rent lusten till allt ju.....

fredag....

image1326


God morgon alla.....
Nu är det tre dagar kvar...... Shit vad lite tid=) Är det någon som känner sig stressad?
 Idag har jag som sagt en del att göra..... Sätta samman och dekorera huset, handla och lite annat smått och gott... Sen till jobbet och ta det lugnt;). Vet inte om jag hinner blogga så mycket idag... Ska försöka hålla mig härifrån, då jag har en förmåga att fastna här vid datorn och glömma allt annat.... Så får det inte bli idag...  See ya =)

inte färdig...

Nja..... Jag har i alla fall påbörjat huset=). Alla delar är klara och dekoren som skulle på innan det monteras är på plats. Jag orkade bara inte bygga det i kväll..... Bara tanken på smält socker fick mig att vänta...... Gör resten i morgon bitti=).
Hu, vad mycket som ska hinnas med i morgon då.... Tänkte köpa julmaten. Sticker ner till konsum när de öppnar så kanske man slipper en massa trängsel.... Bara de nu inte har slut på massa grejor, brukar vara så med kassa konsum..... Sen ska jag som sagt bygga huset och dekorera....Helst skulle jag vilja hinna med en liten runda på byn med för införskaffande av diverse ting. På eftermiddagen är det så dags för jobb...... Flexar någon timme så jag börjar först tre men sen jobbar jag hela natten.....
Nä, nu får jag väl gå och lägga mig så jag kommer upp 5.30.......Natti, natti.....

image1325

lilla söta du.....

image1324

Tårarna rinner när jag läser att lilla söta 
Felicia idag flög till änglarna.......
Det är så sorgligt och mina tankar går till hennes föräldrar. 


hej igen....

Hemma...... Har hunnit äta middag också minsann. Dottern och jag blev så sugna på risgrynsgröt med saftsås så vi köpte det och hade till middag...*mums*. Jag blir så attans trött i kroppen av att vara iväg sådär flera timmar. Fy vad trist det är....Och sen blir jag så stressad av alla människor överallt. Jag får nog snart bosätta mig på en bergstopp någonstans....Som värsta eremiten=).
Nu ska jag sitta en stund och vila sen är det dags för pepparkakshusbak. I år är jag lite lat.....Har färdigköpt deg=). Men jag ska göra ritningar själv.... Tror att jag ska göra ett prinsesslott. Hittade värsta söta chokladlinserna ju... Hjärtformade pastellfärgade. Så då måste det ju bli ett prinsesslott. Får väl se om jag lyckas få ihop en bra konstruktion=)

image1323
"Hemmaritat i paint".....

hej så länge...

image1321

Nu drar jag till stora staden=)...... Ses i kväll....


image1322

knäppkatt.....

Jag var precis ner och handlade lite.....
Jag hann inte mer än packa upp varorna
förrän Doris tog ett skutt upp i en av kassarna=).
 Var tvungen att ta kort på henne......


image1320

ledig...

image1318


Även idag är jag ledig från jobb.....tack=). Men nu måste jag sätta lite fräs på mig själv.... Måste fixa lite saker nu på förmiddagen och sen ska jag fara till Malmö för utvecklingssamtal i dotterns skola. Vi hinner säkert ta en fika innan dess..... Om vi hittar ett fik som inte är så trendigt..... Rent för mycket folk på sådana fik ju=). Nä, ett litet mysigt "mormorsfik" passar mig utmärkt.....

julkort....

Så här ser det ut i vår hall just nu.....
Jag gjorde ett litet arrangemang på öppna spisen för julkorten.
Får inte jättemånga så jag hängde dit lite julpynt också:)

189698-1317

julblomma

Denna julgrupp fick min man igår av sina arbetskamrater.....
Jag är egentligen inget fan av grupper
för växterna har ju olika behov av vatten,
men oj vad jag gillar krukan:).

189698-1316

morning...

image1315


Torsdag idag.....Fyra dagar kvar nu=O.
 Fy för i hundan vad jag har ont i min mage...... Tror att det är magkatarr....Det känns emellanåt som om jag svalt en citron:/.
Det "suger" i magen något fruktansvärt... I går fick jag jätteont med knip samtidigt som jag blev svimfärdig och alldeles skakig. Fattar inte riktigt vad det är..... Lite läskigt ibland. Jag tror jag vet varför det kommer just nu. Jag har i två veckors tid ätit alldeles för mycket för ofta. Massor av choklad och bröd..... Vet ju sedan tidigare att min mage inte vill veta av sådant....
Ska försöka att "svälta" ut det i helgen så att magen är lite OK till julafton, då jag givetvis vill frossa...... Min konstiga mage mår alltid som bäst när jag nästan inte äter något.... Men vem kan väl leva så i det långa loppet?
Nä..... Nu är det slutklagat för denna gången=). Hoppas att alla som läser här har sovit gott......Det har jag...

sent...

Det var gott med en knäckemacka med räksallad på:) Kanske i senaste laget att äta nu men jag var ju faktiskt sugen.... Nu tänker jag i alla fall krypa i säng, satt ju och somnade i soffan innan;) Ses i morrn....
image1314

tävling....

Vet inte om det är lönt, då jag aldrig vinner..... Men jag försöker ändå:)
Matilda har just nu en tävling på sin blogg.
Man får välja vad man vill vinna om man nu vinner...
Då skulle jag vilja vinna detta armband....

image1313

Var med och tävla du med...

i skolan...

 • Om inte första bänken sitter stilla så tar jag och kastar ut den i korridoren!
 • En del har fått värde 0, andra har fått värde ingenting!
 • Lämna in det här så jag får se hur dåliga ni är.
 • Hädanefter ska de som är borta sätta sig på främsta bänkarna, så att jag kan se vilka de är.
 • Den första sten jag ser kastas på skolgården, den tar jag i örat och ger ett kok stryk!
 • Om ni inte låter bli att se ut genom fönstren, så stänger jag dom!
 • Den enda som har rätt är jag, fast jag hade fel.
 • Om inte pratet upphör så ska jag straffa den skyldige eller, om jag inte får reda på honom, dem som sitter bredvid honom.

Även detta lånat av: trivialtnonsens

image1312

faran med särskrivning....

image1309


På en skylt i ett väntrum:
'Rök fritt!'Lånat av:
trivialtnonsens .

rubrik..........

image1308Alltid lika svårt att välja rubrik ju;)
Trött jag är nu då........ Det tog på krafterna att städa. Inte bara jag som är trött här. Lillkillen har legat och sovit i soffan någon timme nu..... Får väl se om han kan somna ikväll:/. Jag känner att huvudvärk håller på att krypa fram nu.... Inget kul ju.
Jaja, det går väl det med. Jag är ledig i morgon också och hade tänkt fara till Malmö....
Ska med dottern på utvecklingssamtal på eftermiddagen så jag tänkte att när jag ändå ska ner dit så kan jag ju kika på julklappar.....
Om jag pallar med alla galna människor=O.
Jag verkligen avskyr folksamlingar och framförallt avskyr jag folk som inte tar hänsyn......

snälla tomten......

Jag har suttit och knåpat ihop en önskelista.....
Hör du tomten....Jag har faktiskt varit jättesnäll i år:)

image1307

Vill jättegärna ha ett rosa playstation....sååå läckert
och singstar som dottern säger är skitkul:)
En snygg kappa från
ellos hade inte heller varit dumt
Sist men inte minst... 3 sådana soffor från IKEA .

Jaja...Det är ju tur att det är gratis att önska......

sådär ja...

image1306Äntligen färdig:)
Hela lägenheten är nu tiptop..... Så nu kan jag sitta ner och ta en tallrik fil och läsa bloggar....

fullt upp...

image1305Idag finns det minsann ingen tid att sitta vid datorn..... Ja, paus just nu;) Måste se till att röja lite här nu när jag är ledig. Här är sååå stort att det är ganska jobbigt att dammsuga:/. Men med två katter så blir det en hel del damm så det måste göras idag......Tvi...
See ya.....

onsdag...

image1304

Oj.... nu börjar tiden verkligen rusa....
Fem dagar kvar:)
 Idag är jag ledig......Skönt.
 Ska i stort sett inte göra ett dugg....Bara lata mig;)
Nu måste jag ta itu med väckningen här....Blä;)

tröttimage1301

dagens tomte...

Ooooups.....

image1300

nonsens om mig ;)

Jag har blivit utmanad av Satu att skriva denna roliga lista ......

 • Vilken svordom använder du mest? helskotta....
 • Äger du en iPod? nope...Föredrar att sjunga själv;)
 • Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 05.30, vill vara vaken minst en timme innan jag väcker gossarna. Helig tid;)
 • Hur många resväskor äger du?   Inte en enda....
 • Använder du flip-flops? Japp
 • Var köper du dina matvaror ifrån? Ica, konsum eller lidl 
 • Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Både och...är lite linslus. Samtidigt som jag hatar att se mig själv på bild....
 • Vilken var den senaste filmen du såg? Vet inte? Ser inte ofta på film....
 • Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? En vän....Skönt med lugn och ro;)
 • Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Skulle lägga pengarna hos tandläkaren....Tänk att få ha fina tänder.....Och betala skulder 
 • Har någon någonsin kallat dig lat? Jag själv:)
 • Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Det har hänt....men var ett tag sen.
 • Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Ainbusk singers julskiva.
 • Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? ????????????
 • Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Nej
 • När var senast någon stötte på dig? Länge sen:/
 • Vad åt du till middag senast? Filmjölk.....Orkade inte laga mat idag...
 • Använder du huvtröjor? sällan
 • Kan du vissla? Japp, ganska bra....
 • Vem var den senaste som ringde dig? Mamsen
 • Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Möjligtvis hästarna som går runt runt..eller larven;)
 • Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Säkert...men jag bryr mig inte. Låt folk snacka
 • Vilket riktnummer befinner du dig i? 0413
 • Tittade du på tecknat när du var liten? Ja.....Älskade Scooby doo...
 • Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Ganska stort....Tror det är Nova Lund 
 • Hur många syskon har du? 4 stycken. 2 systrar och 2 bröder
 • Är du blyg inför det motsatta könet? Lite är jag nog...
 • Vilken film kan du alla replikerna till? Ingen...
 • Äger du några band t-shirts? Nix...Tycker det är fult....
 • När flög du senast? Har aldrig flugit
 • Hur många stolar står kring ditt köksbord? 5
 • Läser du för skojs skull? ja, älskar att läsa 
 • Pratar du några andra språk? Engelska, pyttelite danska och pyttelite tyska
 • Diskar du din egen disk? ja ....det händer väl.
 • Har du gråtit offentligt?  japp
 • Har du en stationär dator eller en laptop? Både och....Men sitter mest vid laptopen 
 • Försöker du alltid lära dig nya saker? Ja
 • Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?  Ja..... Fast vågar inte. Den tatun jag har gjorde sååå ont att jag vägrar göra fler utan narkos.... 
 • Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Ja
 • Kan du kasta macka? Ja
 • Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.
 • Vad har du med dig in på bion? Avskyr att gå på bio.....
 • Vem var din favoritlärare och varför? På komvux..... En underbar gammal kvinna som kunde det mesta om historia. Hon hade ingen gullegris och det uppskattar jag.
 • Har du dejtat någon av en annan religion? Nej...
 • Vad har du för väder? svinkallt och mulet
 • Har du en favoritblogg? Måååånga favvosar ju....
 • Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? bild
 • Gillar du att flyga? Vet inte...Har aldrig flugit och tänker minsann inte testa. 
 • Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Att vara ärlig och snäll
 • När sov du senast på golvet? För ett och ett halvt år sedan. Var med sonens klass på skolresa. Sov på ett tunt liggunderlag i en gammal lada.....ONT
 • Vilken är din favorit drink? Pepsi max
 • Gillar du din boende-situation? Älskar lägenheten men saknar trädgården.... 
 • Vilken är din mammas hemstad? Malmö...Bor nu i Svedala
 • Din pappas hemstad? Malmö..... Bor nu i Alingsås. Tror jag:/
 • Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Kanske fyra....
 • Är dina dagar fullbokade och stressiga?Nja....Det går upp och ner.......
 • Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej...
 • Vilken är din favoritfrukt? Gillar egentligen inte frukt.... Men kanske banan.
 • Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ja..... Eller oftast men ibland är det ett enda frosseri.... Jag har vägt 130 kilo och måste tänka på vad jag stoppar i mig så jag ej sväller...... 
 • Hur gammal blir du nästa födelsedag?  Hrmmpf....40... Gud, vad det låter mycket:/
 • Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Ja, fruktansvärt petig.... Jag korrekturläser alltid allt jag skriver...gärna flera gånger. Fast ibland smyger ett fel genom:)
 • Tror du på liv på andra planeter? Ja.
 • Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Sonen i morse....
 • Tror du att Gud är man eller kvinna?  Tror inte... 
 • Vad var det senaste du åt? Filmjölk med krossat knäckebröd i...
 • Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Både och 
 • Hur valde dina föräldrar ditt namn? Mamma bestämde. Döpt efter både mormor och farmor...
 • Gillar du senap? Ja...
 • Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Att allt alltid ordnar sig........För det gör det ju alltid:)
 • Skulle du någonsin hoppa fallskärm? ALDRIG......
 • Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Vet ej....
 • Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej.
 • Tycker du om att krama folk? Ja...Mest mina barn:)
 • Skulle du säga att du är trendig? Ibland.... Bara det är bekvämt så.
 • Äger du en digitalkamera? Ingen...Lånar dotterns ibland.
 • Vilka kändisar har du blivit jämförd med? När jag var ung sa folk Malin Berghagen.... Inte konstigt då min pappa som ung var väldigt lik Lasse Berghagen
 • Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Nej, oftast inte...Bara om det är ett av barnen och jag bett dem ringa
 • Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? "Våldtagen, men jag är fanimej inget offer " är den senaste...Annars har jag läst en hel del som fått mig att gråta....
 • Tycker du att du är attraktiv? Nej.... Tycker jag inte
 • Vad är du allergisk mot? Katter...ibland:)
 • Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nej.
 • Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? vet inte.....
 • Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?  Åh, ni kan gärna få göra den allihopa.....

sorgligt...

Vad är det egentligen vi lär våra barn? Att det är OK att skylla ifrån sig....Att man inte behöver ta ansvar för sina handlingar.....Att det är OK att slå ihjäl en annan levande människa????? FY F*N säger jag för dagens samhälle....Jag blir så ledsen och känner mig oerhört maktlös.....
Jag satt och läste Brita Svenssons
Krönika i expressen om rättegången mot Riccardos misshandlare/mördare...... Det är fanimej sanslöst...Jag kan se dessa nonchalanta killar framför mig....Ansvar- vad är det?
Läs gärna krönikan och få en tankeställare....

image1299
bild: Brita Svensson

vacker.....När löven faller.

Jag är inget fan av Carola, men det finns vissa låtar som är så underbart vackra........


tvättdags...

Godmorgon alla goa:)
Nu ska denna damen springa ner i tvättstugan.......
Förresten, jag har hittat ett effektivt sätt att få upp i alla fall stora killen:)
Tappa ut allt tvättmedel på golvet och skrik: NEJ, F*N......
Hahaha.....Han är uppe nu:)

image1298

stör mig...

Jag är en människa som gillar symmetri.... Såväl som att granen ska vara jämn runtom som att håret ska vara likadant på båda sidor..... Så nu stör jag mig något oerhört när jag ska gå in och titta på statistiken för min blogg. För några veckor sen låg jag på blogglistan och fick ett par hundra besökare några dagar, sen blev allt som vanligt igen....En jämn och fin kurva där topparna snart skulle försvinna.... Men så nu sköt den ju i höjden igen. Kan inte hjälpa att denna ojämnhet stör mig;)

Tidigare i kväll fick mina gossar inte spela dator och detta leder oftast till bråk dem emellan eller att stora sonen förföljer mig och gnäller..... Men det var ovanligt tyst innan och jag hittade dem sittandes vid köksbordet..... De hade rotat fram några experiment de fick i julklapp förra året och som bara använts en gång.... De hade jättetrevligt:) Det var en verklig fröjd att se...... Att sen inte lugnet varade är en helt annan historia:)

image1297

sjukt...

image1295


Shit vad sjukt detta var då...... Jag deltar idag i Blogg.se:s tomtetävling och bara för det har mina besöksantal gått upp....Med 150% än så länge...... Nyfikna människor det finns;).
Ett tips till de som är desperata efter höga besöksantal....... Fast tack och lov är allt tillbaka till det normala i morgon igen.....


image1296

Tre saker om mig.....Jag hittade den här
utmaningen hos
Käthe och tyckte den skulle vara kul att göra själv.

image1294

Tre ställen jag bott på:
Arlöv, Malmö och Höör

Tre jobb jag har haft:
Brevbärarvikarie, barnsköterska, vårdbiträde

Tre jobb jag skulle vilja ha:
Konstnär, designer, kontorist!

Tre länder jag har varit i (gärna ovanliga):
Hrm.....Danmark, Italien, Monaco

Tre drömresmål:
Irland, Island, ?????

Tre favoriträtter:
Kasslergratäng, kebabrulle, fläskfilé......

Tre rätter jag inte gillar:
Nyponsoppa, Böngryta?, falafel

Tre bloggar jag läser dagligen:
mamsenCamillaGlansigyta  (och många fler)

Tre laster jag har eller har haft:
Kaffe, cigaretter och pepsi max....

Tre ämnen i skolan som jag var duktig i:
Svenska, bild och engelska

Mitt sämsta ämne var:
Matte

Gör gärna utmaningen............

japp...

Jag blev minsann klar för jobb idag med:)
Så här ser jag ut idag......
Tyckte det var lite knaskul med Mickey-tröja;)


tomtens nya outfit:)

Hiphoptomten is tha shit......

image1292

jobb....

Snart dags att sticka till jobb igen.... Ingen rast, ingen ro;) Jag tror att någon limmat fast mig på denna stolen.... Får minsann inte ändan ur vagnen för att göra någonting.... Lata människa!
Fast nu börjar jag känna stressen som kryper på mig..... Måste vara färdig att dra om två timmar.
 Skit..... Jag är trött på ansvar:/

image1291

snabb vändning...

Ledsen.......
Tror jag är världens sämsta mamma......
Varför vill du annars inte prata?
Fan, vad har jag gjort fel???

Älskar dig.....

image1290

änglar

Måste bara få visa min fina änglagirlang....
Den är så fin och har sin givna plats i granen varje år:)

image1289

sådär ja...

Nu hittade jag batterier till kameran..... Så här är vår gran:)

189698-1288

189698-1287
189698-1286

Julgransmattan var alldeles muggig den med
så jag fick ta en julduk;)

galen...

image1285


"Stackars"
mina gossar...... De blir väckta av en galen mamma alltid..... Jag är trött på att försöka få upp dem på morgnarna.... En och en halv timme försöker jag få upp dem och det slutar alltid med att jag gapar och skriker på dem..... Är faktiskt jättetrött på att vara en så trist mamma....
Tålamod........Vad för något?
Nu kom de i alla fall iväg......

morning.......

Så var det då måndag igen........En ynka vecka kvar till julafton.

image1284

here i am......

189698-1282

brödrost...

Jag har ett tag varit ute efter en ny brödrost sedan vår gamla exploderade......
Nu har jag äntligen hittat en till rimligt pris:)
100 kronor hos
www.tiger.dk .
Massor av fina saker har de:)

image1281

Update: Skulle kanske tillägga att det är danska kronor:)

min son......

Pappa säger: Kom så ska jag visa något kul på datorn som jag visade brorsan innan.
Lillkillen säger: Vad för något?
Lillkillen säger sen direkt: Säg inte det......
Pappa: Men du frågade ju.


Typiskt min yngsta son.........:)

Sen hör jag hans hästgnägg från andra rummet:) Så det var nog kul......

image1280

"ritblogg"....

Jag hamnade idag på en ny blogg...... En sextonårig tjej som ritar alldeles underbart fint:) Vill gärna sprida hennes bilder för de är såå fina. Tänk om jag när jag var sexton hade satsat på mitt tecknande..... Då hade jag kanske varit något? Vill med detta säga till Iris som har bloggen att aldrig sluta teckna.......Besök gärna Iris.....


Ett av Iris alster....
image1279

granar...

Vi har en granne som satt en massa granris på sin balkong.....
Innan såg yngsta sonen detta och han trodde att de hade en massa julgranar på balkongen.
*Tokstolle där*.....*fniss*


image1278

"mamma....titta så många granar han har"

tävling

image1277


Vit design har en tävling
 där man kan vinna ett hemligt pris från deras inredningsbutik......
Klart man vill vara med:) Tävlingen pågår fram till julafton. Allt man behöver göra för att delta är att skriva om tävlingen i sin blogg och länka till Vit design. Sen "talar" man om för Fredrik att man deltar:)

äntligen hemma.....

image1275


Nu var det slut med jobb för denna helgen.....Tack för det:) Nu sitter jag hemma i köket med en kopp kaffe och datorn framför mig..... Idag ska jag minsann bara ta det lugnt. Ingen julstress här inte:) Den tar jag nästa helg istället.......När lönen kommit. Fast det vet i sjutton om jag tycker att jag någonsin stressar inför julen....Är rätt så cool med det. Det enda som stressar mig är att alla verkar ha råd att handla sååå himla mycket.....Men inte vi:(. Fast jag försöker hitta ett lugn där också.....Tycker egentligen att julen är sjuk som mest handlar om klapparna. I år får mina barn minimalt med julklappar och det gör dem lite ledsna men de förstår. Jag kom igår att tänka på en sak som jag ska ta upp med hela familjen..... Vi ska vara tacksamma att vi överhuvudtaget kan fira jul i år......
 I somras trodde jag aldrig detta, men nu sitter vi här i en ljus och varm lägenhet.... Vi får skänka våra tankar till den eller det som hjälpte oss.......
 Detta får bli vår gåva i jul:)

image1276

tredje advent

Hopp vad tiden springer...... Nu är det redan tredje advent. Bara en vecka och en dag kvar.... Sen är det över;)

image1274

lång dag....

image1272
Bild från http://www.skane.com


Oj, vad jag är trött nu..... Verkligen en lång dag det här. Mycket att göra på jobbet.... eller, inget jättejobbigt men ändå. Gått flera timmar i Lund idag och trängts med galna julklappsköpare.... Det är ingen lätt match;). Var en sväng in om domkyrkan med.... Blir alltid lika imponerad av denna kyrkas storlek och "ålderdom". Att den kan stå kvar efter sååå många år. Kallt som attan var det också idag och jag hade klätt mig lite lagom fel:). Att vara ute sådär i flera timmar tar på krafterna.....Nu har jag bara natten kvar på jobb sen får jag komma hem till min lediga söndag. Ska bli skönt....Nu måste jag gå och lägga mig innan jag faller samman över tangentbordet.... Förlåt om jag inte orkar komma in hos er och kommentera i dag..... Trött som sagt.
Natti, natti....... Sov sött.

image1273

off to work....

Nu är det dags att ge sig ut i det vackra vädret:)
Jobbet väntar.... See ya...

image1271

nä minsann...

Nu måste jag verkligen dra mig in i duschen....
så jag blir klar någon gång:)
 Snart dags att kila till jobb ju:)


image1270
Här finns inga underkroppar inte ;) Censur....

våren?

image1268


Nyss när jag stod ute på balkongen och rökte så kvittrade fåglarna jättevackert...... Ni vet så där som de bara gör på vårmorgnar. Det kändes verkligen som om våren var här.... Helt sjuk känsla:).
Det ser ut att kunna bli fint väder idag.... Himlen är alldeles klar, inte ett moln och i horisonten är det så där vackert rosa..... Perfekt med fint väder när man ska jobba eftersom vi är mycket ute:).

Jag vet inte vad det var för fåglar
så detta är bara en googlad bild:)
image1269

sova...

Oj, vad klockan blev mycket....
Ska för sjutton upp och jobba i morgon ju....


image1267

glömde nästan..... tomten;)image1266

äta och äta och äta

Jag bara äter och äter;)......
Innan maten åt jag ett twix.....
Nyss åt jag en liten skål ostbågar
och nu har jag skickat maken och minsta sonen att handla mer twix till mig
.... Sjukt.


image1265

godis, godis, godis....

Tävling på G......
 Inne hos
blixman kan man vinna en fin skål med godis.
Klart man vill det:)

image1264

god middag...

Värsta goda kasslergratängen åt jag till middag idag:)
Nu är jag fruktansvärt mätt.....
Jag hittade receptet på 
recept.org/ . Men sen ändrade jag lite i det....
I det ursprungliga skulle det vara broccoli
 men det bytte jag till
sparris och majs i stället:).
Också strimlade jag kasslern.....
Gott som attan......

Kassler med champinjonstuvning och broccoli
4 Portioner

400 g Kassler benfri
250 g Broccoli djupfryst
2 dl Vispgrädde
200 g Champinjoner stuvade
1 dl Ost Svecia

Sätt ugnen på 250 grader. Skär kasslern i skivor. Låt broccolin tina något. Lägg kassler och broccoli i en smord ungssäker form. Vispa grädden. Blanda den med champinjonstuvningen. Bred den över kassler och broccoli. Strö över riven ost. Gratinera rätten i ugnen 15-20 minuter. Servera med kokt potatis.


image1263


fy fabian...

Så trött jag är.... Jag satte mig i soffan innan (vid ettiden) och jag sjönk längre och längre ner för att till sist somna. Sov där i två timmar..... Jag hatar att sova på dagen.... Nu är jag ju så seg, får inget mer gjort.......BLÄ.


image1262

granen

image1261


Nu är granen klar..... Men hu vad allt luktar muggigt. Det har legat i källaren i gamla huset fram till vi flyttade och där har nog varit lite fukt eller något... Apa luktar det i alla fall. Nu har jag tänt aromaterapioljelykta i vardagsrummet.... Med en förhoppning att det ska lukta mindre.... Kan ju för sjutton inte gå ut och köpa allt nytt..... Ska nog köpa grandoftljus också tror jag.... Eftersom det är plastgran går vi ju miste om juldoften:)

Nu ska jag ha nybryggt kaffe :)

på tal om lön...

image1260


Jag har detta året av misstag jobbat 88 timmar utan att ha fått lön för det......
Hade blivit något fel i anställningsbevis och schema.
Jag upptäckte detta för två veckor sedan......
Jag kommer alltså att få dessa pengar innan jul:)
Känns bara sååå himla bra.
Det finns många hål att stoppa dem i...

shit pommfritt...

image1259Jag fick besked om min nya lön idag....... Hade jag jobbat heltid så hade jag fått 2000 kronor mer.... Känns mycket bra:) Jag jobbar just nu 75 %, så med OB- tillägg blir det nog rätt bra ändå...... I min värld är detta jättemycket.

just det....

Jag kom just på att eftersom jag är ledig idag så ska jag fixa granen......
Överraska familjen:)

image1258

morgon i stugorna...

Jaha..... Lika trött som vanligt.
Nu skulle det verkligen inte skada med lite sol....
Kan nog pigga upp lite i alla fall:)

image1255
Typ sådant väder:)

sovdax...

Nu tänker i alla fall denna damen krypa till kojs.....
Och vet ni? Jag är helt ledig i morgon:)
Inget jobb och inga möten..... Lycka i ett nötskal.


Sov gott

image1254

galna japaner....

Japsarna har den mest tokiga TV- underhållning:)


kvällen...

image1253


Ikväll har jag och stora sonen jobbat med fysik...... Det var faktiskt ganska kul för under arbetets gång kom jag ju ihåg en hel del som jag lärt mig tidigare. Nu hoppas jag bara att han lärt sig lite för om han klarar ett G på provet i morgon så får han betyg i ämnet:).

Sen har jag tittat på medium så klart.... Vill helst inte missa det.

långeman...

Idag är min stora, lilla femtonåring officiellt längre än sin pappa...... Kan ni tänka er vilken grej det var att upptäcka det:). De stod bredvid varandra i köket och något var konstigt..... Då såg jag..... Shit vad maken såg liten ut;). Detta betyder att min "lilla" son nu är mer än 185 cm. lång..... Och han stolt som en tupp..... Gick omkring med största leendet:)


image1252

sankta lucia skänk mig en tia..............

image1251

tomte of the day ;)

OJ.....
image1250

ännu en sån där dag....

Jaha.... Luvan var snabbt gjord:) Tror inte det tog mer än tio minuter och den blev jättefin. Men gossen var lite sur för att där inte var något vitt på den men nisseluvor ska ju egentligen vara bara röda så det får duga:)
Han tog den med i alla fall.....
Idag är ännu en sån där dag som jag ska rusa runt..... Utvecklingssamtal i skolan på förmiddagen (ja, cykla igen) och sen direkt därifrån till jobb..... Kvällstjänstgöring igen:). Känns visserligen inte så stressat idag men jag börjar bli trött på allt rännande nu......Snart jullov:)


image1249

lucia...

Elva nätter före jul.........

image1248

Då var det lucia då... Hoppas att alla får en riktigt fin dag och förät er inte på lussebullar och pepparkakor;) Nu måste jag dra fram symaskinen och knåpa ihop en tomteluva till stora killen... Luciatåg ju...... Och i går kväll just i värsta migränattacken kom han och sade att han ska vara med i lussetåget. Jaha......Leta, leta efter en luva....Vi måste ha råkat kasta dem i flytten så det blir till att sy av gammal röd tröja;)
 Nöden är ju som sagt uppfinningarnas moder;)

slijping tajm...


image1247

jävla gnäll....

image1246


Just nu är min blogg en gnällblogg...... Känner det när jag sitter och tänker på vad jag ska skriva... Inget som är kul händer just nu och allt (eller nästan allt) är skit. Men jag känner att det är bättre att få ut det här där ni kan välja själv om ni vill läsa, än att låta det gå ut över folk i min omgivning...... Lite väl mycket stress just nu. Jag satt innan idag på jobb och gick genom mitt schema över julen och tack och lov kommer jag att få en sammanhållen ledighet på sex dagar utan att behöva ta ut semester...... Ska bli så skönt att vara ledig från allt ett tag.... Får väl se om man kan skicka iväg någon av bråkstakarna också ett par dagar så får jag riktig lugn och ro:). Nu ska jag försöka kurera huvud- och nackvärken......

orkar inte...

image1245Nu fick jag en "ledsenstund"..... Känner bara för att gråta. Jag känner att jag är på gränsen nu för vad jag orkar.... Det är krav från alla håll och kanter samtidigt som jag försöker hitta ett lugn i mig själv. Det är utredningen av sonen och väntan på nästa sons utredning. Det är tanken på äldsta sonens betyg som förmodligen inte kommer att leda till gymnasiebehörighet, dottern som mår skit på sitt vis och mitt i allt detta kommer det mail på mail på mail från skolan om olika läxor som ska göras och om de ej görs så får ju jag ta det på mitt samvete..... Jag är så trött på alla dessa duster med grabbarna så jag vet snart inte längre i vilken ände jag ska börja....Jag får ingen reda i det. Det blir bara bajs av allt..... Jag är trött in i märgen..... Mina älskade ungar....Förlåt att jag inte räcker till.....

dagens tomte....
Var kan han vara????


image1244

ändringar?

image1244


Jaha..... Jag som var sååå stolt över min blogg med jul-design och allt....
Nu tror jag minsann det är dags för en förändring igen:) Får se hur jag gör.....

värdelöst vetande.....

Hittade detta hos Satu .....var tvungen att göra det:)


BRUKAR DU :

Titta på dig själv i spegeln: JEPP...... Too often ;)
Gnälla: Alltid
Sova: Gott
Ha ångest: ofta
Skada dig själv med flit: Nej..... Rädd att det ska göra ont:/
Ta mediciner du inte borde ta: Nja...
Vilja dö: Det händer då och då.... downperioder.
Drömma mardrömmar: Inte ofta. minns inte det i alla fall
Drömma sexdrömmar: Nope....
Klä dig i svart: ALLTID
Gå till kyrkan: Sällan..
Gå i skolan: Titt som tätt...
Röka: Jepp....Tyvärr
Ha sex: Jo...det händer:/
Ljuga: försöker undvika det..
Hata folk: Tror inte det...
Lita på folk: Är tyvärr väldigt godtrogen....Tror gott om de flesta.

VEM :

Saknar du: Vänner
Vill du döda: Ingen....tror jag;)
Rörde dig sist: Största sonen
Vill du slå: My husband....
Kysste dig sist: maken....tror jag
Vill du kittla: lillkillen...
Kramade du sist: Största sonen
Vill du prata med: Dottern
Skrek du på sist: Grabbarna bus... När de inte steg upp i morse...
Vill du vara som: Någon som alltid har tid och ork att vara trevlig och snäll...
Sårade dig sist:  Svårt att säga....
Vill du bli galet full med: Ingen..... Dricker ej.
Gjorde dig riktigt glad senast: En lärares ord om sonen igår....
Fick du sms från senast: Telenor:) Jippie...
Ringde dig senast: Försäljare...Skröfs som kan hålla sig borta.
Är vackrast på jorden: Mina barn!

HAR DU :

För många vänner: Nix
Förföljelsemani: Ibland......
Tvångstankar: Ja.
Någon annan psykisk sjukdom: Panikångest....
Någon fysisk sjukdom: Perniciös anemi......Krångligt värre:)
Någon skada: Kanske....Har slagit huvudet en del gånger så allt är väl inte helt;)
Färgat håret: ofta
Brutit några ben: NIXPIX...
Några piercings: öronen Fast de går ej att använda....Klåda.
Egen dator: Ja
Bra självförtroende: NEJ
Kysst någon: Ja.
Haft sex: Ja
Köpt kondomer: Tror inte det...
Tagit nakenbilder: XXX
Sagt jag älskar dig till någon idag: Ja..
Bjudit ut någon: Ja.
Varit kär: Ja
Dumpat någon: Ja...
Blivit dumpad: En gång =/ 
Velat vara otrogen: Tyvärr ja..
Varit otrogen: Nope....
Stulit någonting: Jo när jag var ung. TYVÄRR
Lämnat landet: Ja
Rymt hemifrån: Nej....
Tuttat eld på nått: Jadå
Gjort något olagligt: Japp

HUR :

Svarar du i telefonen: Hej det är A.....
Fördriver du tiden: Bra fråga....
Mycket pengar har du: Lite
Tjänar du pengar: Jobbar....
Hur Ofta Bäddar du sängen: Då och då...Här stängs minsann inte in något kvalster:)
Hur Ofta diskar du:  Varje dag. I maskin:)
Hur Ofta städar du: För sällan...När jag har lust, eller allt förfaller;)
Många stör du dig på: Ganska Många
Hur Ofta träffar du din familj: Every day....Giv mig styrka....

TROR DU :

Att du kommer bli något: Men jag är redan någon ju.....
På rymdvarelser: Ja, se på mig......
Att folk tycker om dig: Ja, någon gör väl det....
På ett liv efter detta: Självklart
Att fiskar kan tänka: Kanske...
Att du kommer leva länge: Njaä....... Tror inte det faktiskt.

VÄLJ :

Katt eller Hund
Vitt eller svart
Varmt
eller kallt
Vatten eller land
Sex eller kyssar
Telefon eller internet
Musik eller tystnad
Bok eller film
Leva eller dö

Varsågod att låna listan!! =D

inte lyckat...

image1242Tyvärr blev det inte så bra idag.... Grabben låser sig totalt och säger inte ett ljud när de frågar honom något.... Men kanske kan de få något ut av det också.... De ser ju i alla fall hur han reagerar i sådana situationer. Nu har han cyklat iväg till skolan, efter att först ha försökt köra med "jag är sjuk" snacket......
Jag är så attans trött.... Det vill inte ge med sig.. Skulle nog kunna sova en hel dag, eller det känns så i alla fall...... Har just käkat frukost och jag undrar vad i hundan jag ska äta för att min mage ska må bra.... Åt några grova mackor med ost på och det var tydligen urdumt. Det är det värsta min mage vet....bröd och ost.... men vad gör man när man är sugen på just det? Magen gör ont nu och känns alldeles uppblåst.... Skitmage.
Nu får jag i alla fall vila lite innan jag sticker till jobb... Förstår inte varför jag känner mig uppstressad för....Det känns som om jag alldeles strax måste dra men jag har ju faktiskt två timmar innan dess.... Lugna ner dig nu A...

stressa, stressa, stressa.....
image1241

morning has broken...

image1239

Som vanligt sista tiden var det tungt att stiga ur sängen idag.... Sååå trött jag är nu och det verkar inte vilja ge med sig....
Idag är det åter dags att fara till Lund.... Det är sonens tur idag...... Hans del i utredningen. Tack och lov får vi skjuts för det är tidigt vi ska vara där..... Hinner nätt och jämt få iväg lillkillen till skolan innan vi ska iväg. Så det lär bli en snärjig morgon.... Jag är inte van vid att göra mig själv i ordning samtidigt som jag försöker få liv i grabbarna. Men, det går väl det med.
See ya....

orkar inte...

Jag skrev ett inlägg innan men när jag skulle publicera så bara försvann det.... eller det sparades ju men bara de första meningarna... Orkar verkligen inte skriva om det och det var ju inte vidare viktigt....bara det vanliga gnället ;)
Nu är jag i alla fall så fruktansvärt trött..... Vill sova. Ska alldeles strax gå och lägga mig har bara lite till att göra.

Najti, najti godingar...... sov sött.


image1238

dagens tomte....
image1237

paus...

Det gick ju ganska bra att cykla idag.... Förutom att hjärtat emellanåt slog (kändes så) i alla takter och otakter som ett hjärta inte ska slå.... Trodde ju nästan att jag skulle dö på kuppen;)
Mötet gick bra men hu vad det drog ut på tiden..... Varade en och en halv timme. Detta möte var alltså ett steg i sonens autismutredning och handlade om hur han är i skolan.
Nu är jag hemma för att käka frukost/lunch;) Var inte direkt sugen på något så jag tog två lussebullar och två chokladbitar..... Nyttigt va?? Givetvis kaffe också.....
Nu måste jag snabbt iväg till jobb.... Ses ikväll......

grått...
Ser ut att bli ännu en grå, trist dag.....
Hoppas bara man slipper regnet.


image1236

hallååååå...

Morgonpolisen...

image1235Att väcka tonåringar
måste vara det mest otacksamma jobb som finns......

segt...

image1234Urk....Idag känns det onekligen segt. Vill gärna krypa ner under täcket igen..... Hela kroppen skriker på mig nu att den inte vill. Svårt att beskriva men när jag rör mig känns det segt som tuggummi eller något.... Slowmotion.... Jaja, jag har aldrig kunnat beskriva särskilt bra i ord:)
Jaha.... Tisdag då. Möte i sonens skola på förmiddagen. Det var ett tag sen nu som jag cyklade så jag undrar hur det kommer att gå.... Innan gick det ju på ren rutin och jag var ju tvungen att cykla varje dag men nu känns det segt vid bara tanken:) Men det går säkert bra idag med.....
Sen är det jobb som gäller för mig resten av dagen och en bit in på kvällen....... See ya...

nattiNä, minsann....
Nu går jag och min näsborre och lägger oss ;)
Sussa sött i natten kära vänner.....


image1233

va....

Jag gick precis på dass för att snyta mig....
Då kom jag att tänka på en sak.
Hur kan man bli förkyld i bara en näsborre????
och varför heter det näsborre:)image1231

trött och mätt...

image1230


Shit vad jag tryckt in choklad......
Magen står i fyra hörn ju;) Dumma, dumma goda present.......
Håller på att bli förkyld. Blir tokig på min vänstra näsborre som är alldeles igenkorkad..... Hur jobbigt som helst ju och så fort jag reser mig upp och rör lite på mig, ja då lossnar det....Jag får väl vandra omkring här hemma resten av kvällen. Förhoppningsvis är det inte så farligt utan det varar bara ett par dagar. Jag tror att jag har det mest effektiva immunförsvar som går att finna..... För jag blir minsann nästintill aldrig sjuk, det bara blir pyttelite och sen försvinner det.... Kan inte säga när jag sist hade feber, minst 10- 15 år sen:).
Fast frågan är ju om det inte hade varit bättre med förkylningar och influensor lite då och då.... Och istället slippa min smärta som vandrar rundor i kroppen och aldrig riktigt försvinner. Det är som ett val mellan pest och kolera;) Fast det är klart.....Jag har ju faktiskt blivit van vid smärtan, eller jag står ut med det..... Förkylningar hatar jag....

dagens tomte

Hoppsan.....image1229

choklad....

Min man jobbar i ett kök och runt jul får alltid
kökspersonalen presenter av leverantörer.....
Idag kom han hem med
värsta tomtesäcken fylld med chokladkartonger:)
Snacka om att vi smäller i oss choklad nu.....
Farligt som tusan ju.

OBS. Bilden är googlad...
image1228

utmanad....

image1227Jag har blivit utmanad av
Satu....... Jag ska :

Skriva 8 fakta/ eller vanor om mig själv i ett blogginlägg.
I slutet av utmaningen ska jag skriva namnen på och länka till de jag i min tur utmanar.
Ska egentligen vara 8 st. men jag har något färre:)

Here we go:)

1. Jag viftar alltid på tårna. Om jag försöker låta bli kryper det i hela kroppen....

2. Jag har inte haft min egen hårfärg sedan jag var 14 år. Har haft alla möjliga nyanser. Från svart till morot;)

3. Jag, liksom Satu, älskar att rita/ teckna....

4. Jag sover med tänd lampa....En rest av min panikångest, då jag var rädd för att sova. Svårt att vänja sig av med.

5. Jag har gått ner 36 kilo på 3 månader...... För tio år sedan.

6. Jag dricker inte alkohol..... Får ont i magen och tycker egentligen inte att det är gott.

7. Jag älskar att stå på scen och att hålla föredrag inför publik.... Trots social fobi:)

8. Jag är hypokondriker.... Har nog "haft" de flesta sjukdomar som finns:)


OK....De jag utmanar är: Gabbi   Ejmis   Camilla  Cajsa  och  Borthy ......Om ni vill:)

hej......

image1226Nu har jag hunnit duscha och tagit en promenad för att hämta tågkort..... Känns som om jag varit lite effektiv idag:) Men det var ju hemskt rent vad det ska vara svårt att få ordning på mitt hår..... Plattade ut det idag och skulle ha i lite spray för att det skulle vara mindre flygigt: Men hallå....Var är då sprayen? Jo, kära dottern har både spray och vax med sig så det blir till att gå med "flyghår";). Men sånt är livet.....
Nu ska jag snart dra iväg och handla lite skröfs till jobbet.... Bye, bye.

sådärja

image1224


Så tokigt det kan bli.... Jag vinkar alltid till killarna när de sticker till skolan. Men idag glömde jag helt av lillkillen..... Stora grabben var sen så jag hjälpte honom få ihop allt han ska ha med sig och kom sen på att jag skulle vinka. Då hade han redan kört ju. Tror inte att han egentligen bryr sig men jag får ändå dåligt samvete för att jag frångått rutinen:) Tokigt ja..... Kanske borde inse någon gång att de är stora nu:)
Snart dags att hoppa in i duschen.... Det behövs för jag har haft en helg i slapphetens tecken.... Inte duschat och inte sminkat mig alls.... Så jag är ingen skön syn eller doft;).

image1225

ny vecka...

image1223


Måndag= jobbdag......
Helgen slut för denna gången då. Kom på nu på morgonen att jag ska åka och handla till jobb idag..... Jädrans tur att jag kom på det för jag måste ringa och fixa ett tågkort så jag kommer tillbaka till hembyn igen efteråt:)
Sen jobb hela eftermiddagen som vanligt på måndagar..... Annars händer det inte så mycket idag. Trist liv men rätt lugnt och skönt;)
Måste gå och väcka ett par grabbhalvor nu..... Hur det nu ska gå.

najti, najti friends...
image1222

jaha

image1220


Det var den söndagen det...... Det var inte mycket som hände idag. Jag lyckades i alla fall få en tvättid, tack och lov. Hade missat att sätta ny tid och killarnas kläder började tryta:)
Så nu hänger sista på tork..... Huvudvärk har jag.... trycker på som satan. Benen är om möjligt värre nu än i morse, spänner som hundan i vaderna..... Gnällblogg blidde det nu;) Jaja...... Nu är det snart måndag igen:)
Nya friska tag... eller hur?

image1221

tomtetävling..

Blogg.se har idag en tävling i sin julkalender.
Jag löste det.......Klurade ut vad det blev:)
Kvittar om jag vinner eller inte....
Bevisade ju än en gång för mig själv att jag är superduktig
 på sådana bokstavspussel.....
Jag får lov att skryta:)

image1219
Tryck på bilden så kommer du dit:)

knepig känsla...

Konstiga konstiga kropp......
Mina vader är så spända att det känns som om jag snart ska få kramp.
Jättesvårt att gå på benen och innan kändes det som om de blev spagetti och skulle vika sig......
Tack och lov stod jag kvar:)
 Det är så konstigt när det blir så här...... efter en natts sömn.
Inte gjorde jag något särskilt med benen igår heller....
Blir snart knäpp på denna ofungerande kropp;)


image1218

andra advent....image1217


God morgon där ute i landet.....
Som vanligt strilar regnet ner och julstämningen håller sig långt borta......
Det är då man tänder ljusen och får upp stämningen ett litet snäpp:)
Ha en fin andra advent......

fanfanfan....

Jag har inte haft panikångest på säkert två år....... Vill inte. Fy fan vad det känns obehagligt just nu......
Hjärtat skenar... Det gör ont i vänster arm..... Vill inte. Hatar det..... andas lugnt.....
Det är nog inte så hemskt denna gången.... Hoppas jag:/ Går nog snart över.......hoppas....


Borta nu.... *puh*

image1216

undrar...

image1215


Jag undrar vad som hänt....
Mina besöksantal har sänkts ganska mycket de sista fem dagarna.......Har jag blivit tråkig att läsa eller har folk alldeles för mycket att göra och hinner inte.......Blir bara lite ledsen....Jag vet ju att man inte ska bry sig men lite gör jag ju. Jag är som jag är. Knäppt egentligen..... Hur jag kan tycka att alldeles för många är här de gånger jag ligger på blogg.se:s lista för att sedan när jag inte finns där blir ledsen för att så lite folk kommer hit.....Töntiga jag ;)

...stackare :)image1214

sjukling...

image1213


Idag vaknade lillkillen med en förfärlig hosta och ont i halsen..... Får väl se vad det kan bli av det, hoppas han slipper bli sjuk. I vår familj är vi nästan aldrig sjuka.....Halsont och hosta brukar gå snabbt över så jag hoppas det är likadant denna gången. Peppar, peppar;)
Idag ska vi äntligen ta tag i det sista av uppackningen....Nu ska vi slippa alla kartonger som står framförallt i vårt sovrum. Jag tycker att jag inte gjort annat än jobbat sista tiden så nu när jag har helledig helg ska jag verkligen ta tag i hemmet:)
Ska även fixa till barnens rum.....Få upp tavlor och lite annat.
Ha en fin lördag.....

amen hallå....
Hur mycket kan det regna......egentligen?


image1212

god morgon....

image1211Jag satt just och läste tidningar på nätet och hittade en krönika om Idol med en Maria G Francke i Sydsvenskan..... Det hon skriver går rakt in i hjärtat på mig för det är ju precis så som jag tycker också fast jag kan inte beskriva det i ord så som hon kan.......När jag läste den så kändes det löjligt nog att jag ville gråta en tår......Ha det:)

Här är krönikan......

jag sa ju det....

image1210


Vilket antiklimax det blev......
Att behöva höra tråkverisionen igen.....
Trist men vackert:/.
Jaja, mellanmjölk var det ju;).
Grattis till Marie i alla fall...

välkommen till mellanmjölkens land...

image1209Ja, vad kan man säga om Idol- finalen? Jag känner på mig att Marie kommer att vinna det hela..... Så typiskt lagom-sverige....Hon sjunger jättevackert JA....Men ack så slätstruket.... Amanda tar inte alltid alla toner rätt men wow vad cool hon är.... Hon lyfte ju hela vinnarlåten från schlagernivå till något helt annat. Plötsligt blev ju den tråkiga låten hur cool som helst:) Jag vet inte vem jag vill ska vinna....Det är ju dock nästan alltid tvåan som vinner mest på det hela och jag vill ju inte att Amanda ska stoppas in i tråkfacket som det ju blir med en snabbproducerad platta......Men ändå så vill jag ju se henne som vinnare. Aja, skit samma....bäst är hon ju ändå;)

moget....

Just nu pågår ju rättegången mot killarna som dödade Riccardo. Jag tycker att det de gjort är avskyvärt och de bör få straff för det. Men det som stör mig med allt är att trots att det har varit så mycket prat om antivåld och marscher osv. så finns det folk som hotar förrövarnas familjer....Visst låter det väldigt moget. Idag var det en 32-åring som hotade en av killarna i rättssalen....
32 år.....Gud vilken mogen man:/
Det finns inget försvar för vad killarna gjort men jämför gärna åldrar....
17 år och 32 år.......När är det tänkt att man ska vara vuxen? Nä, om man tycker att våldet ska försvinna så ska det minsann gälla allt och alla.


Aftonbladet

skinande rent.....

image1207


Tänk att jag, latheten personifierad, faktiskt har röjt undan allt skröfs som låg framme...... Jag har dammsugit och slutligen har jag vaskat av golven...... Hur duktigt är inte det då? Nu förtjänar jag en härlig dusch :), för det var svettigt......


image1208

varför.....

image1206Jag undrar varför jag aldrig får tummarna loss....... Sitter bara och gör inget. Jo förresten jag har ju startat diskmaskinen idag;) Nu bara måste jag göra lite nytta...... Fram men dammsugaren och på med lite musik, sen är det action:)

ännu en....

Jag gör ännu ett försök att vinna något i en tävling:)
Brukar inte ha så förfärligt mycket tur.......Men jag ger inte upp;)

I alla fall......
Det är
Mira som lottar ut en hemlig present.....
Hur spännande som helst ju.

image1205

blött....

Stod precis och vinkade till lillkillen då han körde iväg till skolan.....
Stackare, regnet det bara öööser ner.....
Behöva gå våt hela dagen.....
Ingen hit precis. Kanske läge att fixa regnkläder till dem:)


image1204

ajamen hallå....

Varför kan aldrig något sådant hända mig för?
 Tänk att få 64 000 kr. i dricks......
Det var precis vad en servitör fick av Donalt Trumph......

image1203

njaäe.....

Vet i sjutton om det blir något sova för mig.......
Måste ju dammsuga och tvätta golv.
Det är inte gjort i en handvändning i denna lägenheten;)


image1202

vill ha.....

Jag "behöver" verkligen en ny mobil......
Och vad passar då bättre än att tävla om en?
Söta tjejen
Kenzaa lottar just nu ut fyra skypemobiler från "tre"......

image1201


Motiveringen till varför jag ska vinna är:


Jag är trebarnsmor med allt som tillkommer, lägg därtill låginkomsttagare......Då har du en människa som aldrig haft en sprillans mobil:) Självklart kommer barnen alltid först och jag nöjer mig verkligen med begagnat eftersom jag mest har mobilen till att bli nådd på. Jag kan heller inte bestämma mig för om jag ska ha den vid ev. vinst eller om yngsta sonen ska ha den för han är helt utan mobil just nu...... Men jag måste säga att det lutar åt att jag själv skulle ha den..... Tänk, jag som inte ens har en kamera skulle kunna ta foto...... Skulle kunna blogga från mobilen. Jag skulle verkligen behöva unna mig själv något någon gång...... tänker ju alltid i första hand på barnen;). till och med nu när jag skriver detta får jag dåligt samvete mot sonen för att jag själv vill ha den:)
 Please......Låt mig vinna;)


Här hittar du själva tävlingen

trött....

image1200Urk
, vad trött jag är idag..... Måste verkligen lägga mig tidigare på kvällarna. I natt har jag sovit fyra timmar..... inte bra:). Men något som däremot är bra är att jag är ledig hela helgen......Hur skönt är inte det?
Idag har jag inget speciellt inplanerat så jag tror att jag kanske ska sova en stund när alla barnen kilat iväg till sina skolor idag;) Gillar egentligen inte att sova på dagen men tror att jag gör ett undantag.....

gottegris........

Nu gick dottern ut i köket för att göra chokladbullar......*mums*


image1199

visdom.....

Jag hittade en kinesisk visdom som passar in på mig alldeles utmärkt:)

image1198

Eftersom jag är en riktig stugsittare och har absolut ingen som helst längtan till något annat land......

yes....jag vann :)
image1197

dagens tomte.......?image1196

idag....

Inga större missöden idag....Grabbarna bus kom iväg som de skulle. Utan bråk dessutom:) Sådana dagar gillar jag..... Nu är det snart dags att göra sig i ordning och fara till Lund. Ska bli spännande och se vad man ska prata om där. Ibland har jag svårt att minnas vad och hur sonen gjort i sitt liv....Har man tre barn är det inte lätt att hålla reda på alla episoder. Men jag har rätt mycket anteckningar för jag har alltid skrivit skrivit upp speciella saker som barnen gjort sedan de var små.....Det är ju bra att ha.


image1195

morning....

image1194Ännu en tidig morgon.....Vaknade med värsta huvudvärken idag..... men den börjar redan ge med sig:). Idag börjar första steget i sonens utredning..... Maken och jag ska ner till Lund för en "utfrågning" om sonens liv. Får väl se om det ger något. Nästa vecka är det sonens tur.

måste sova....

Nu sitter jag och somnar i soffan......Hoppar i sängen istället:

Go´natt & sov så gott.....


image1193

gossen lever.....

Nä, det var tack och lov inte grabben som råkat illa ut.......Nu ligger han i soffan och ser ut som om han ska somna. Killarna är lyckliga ikväll.....Det är ju ingen Grey´s anathomy idag så de kan få se Heroes........Här hemma är det nämligen jag som styr vad som ses på TV;) Och ikväll är det inget jag vill se.....

Ja, julmat idag var det ju.......Det var hemskt trevligt men jultallriken var ingen hit. Det var som vilken mat som helst.... Jag fick ingen precis julkänsla av maten. Men,men....det är väl tanken som räknas:)


image1192

ingen ro....

Så jobbigt det är....Skickade iväg minsta killen till skolan. Sent som sören var det och vi var irriterade på varandra.... Fem minuter efter att han stuckit hörde jag sirener.......Snacka om att jag känner oron krypa i kroppen på mig..... Måste ringa skolan.....höra så han kom fram..... Konstigt vilken fantasi man kan ha. Jag ser värsta scenariot framför mig......*ryser*.


väder...

Vad är det för konstigt väder?
 Igår var det strålande sol och idag är allt bara jämngrått......
Man kan ju få deppanfall för mindre.....


image1191

skithelvetesmög......

Nu rymmer jag snart.......Är så förbaskat trött på dessa morgnar så jag vet faktiskt inte om jag pallar mer. Det är hela tiden "tyck synd om mig" i detta huset...... Ingenting ska de behöva ta ansvar för.....Men vafan, ni är snart vuxna. Jag undrar om denna familj hade klarat en enda dag utan mig.....Jag tror att jag fixar och trixar lite för mycket. Jag vet att jag gör fel men det är minsann inte så lätt......Vill ha glömmatabletter och resa bort ett tag...... Om jag glömmer att de finns så oroar jag mig ju inte. Fasiken vad jag är arg och irriterad nu....

konstigt.....

image1189


Go´morron......Ja, nog kändes det konstigt i morse när jag steg upp......Ingen som sprätte omkring på hallgolvet och viftade på svansen:/. Tomt på något vis.

Idag är det en hel del som händer här......Först jobbmöte sen jobb och efter det är vi bjudna på julmat av arbetsgivaren......Hur gott ska inte det bli:). Så det blir nog inte jättemycket som händer här på bloggen idag..... Ha det gott:)

image1190

sent

Så blev det sent ännu en kväll...... Förstår inte varför det ska vara så svårt att komma i säng i tid.......
Men nu ska jag i alla fall sova:). Godnatt alla goa....sov så gottigt;)

image1188

jahaja...

Som om man inte är tillräckligt ledsen redan.....Från dotterns rum kommer det toner från "Halleluja" som Amanda sjöng i fredags, fast i originalet. När jag hör den så blir jag ännu ledsnare. Shit vad det känns konstigt:(

Hoppas bara att inte hon är ledsen....vovsingen.

image1187

sorg........

image1183


Vi har sorg i huset..........Vi har idag sålt vår hund och det känns som om någon har dött:(.
Vi kunde av flera anledningar inte ha henne kvar.......Flytten till lägenhet, att jag jobbar mer och har väldigt mycket med barnen är ett par orsaker. Så för hennes skull var det bättre att hon kom till någon som har tid och som verkligen älskar hundar.
Jag tycker jättemycket om djur men är ingen överdriven hundälskare....Aldrig att jag trodde att det skulle göra så här ont......Tårarna ligger på lur hela tiden. Barnen är också jätteledsna så det är verkligen sorg här hemma i kväll. Det som tröstar mig är att hon kommit till underbara människor.....Och att vi får lov att träffa henne igen om vi vill.....
Det känns konstigt att hon inte kommer att vara här i morgon bitti när jag stiger upp.......Viftande på svansen och sen liggande under köksbordet, snarkande:).......*snyft*

 

inge bra...

image1180Det där insynsskyddet blev skit......eller inte själva det jag sydde för det duger, men hur i hundan ska jag fästa det? Jag tyckte att jag hade en så bra idé......Fästa med dubbelhäftande tejp:) Men tyghelvetet fäster ju inte ordentligt. Jaja, jag får hitta på något men jag hinner inte nu så de som kommer ikväll får väl se skräpet då.....skit samma;) Nu är det i alla fall snart dags att kila till jobb........Ska bara sminka mig också sen är jag fix och färdig.

image1181

dags igen...

Idag tänkte jag plocka fram symaskinen igen:) Jippie.......Vi har glasdörrar in till vårt sovrum och nu måste jag sy något slags insynsskydd;) Ikväll får vi hem folk här och det går snabbare att sy än att röja upp i sovrummet:) Alla ouppackade kartonger har åkt in där i väntan på att vi ska få ett ryck så just nu ser det hiskeligt trist ut där.....Så, fram med maskinen nu......Ska bara få iväg grabbarna bus till skolan först.

image1179

köksfönster....

Sådärja......Här kommer bilderna på mina köksgardiner:)
Men hu som det blir när man fotograferar randigt;)
Ser ni lillkisen? Hon ville vara med på bild:)
tisdag...

Det tog mig ett par sekunder, när jag skulle skriva rubriken, att luska ut vilken dag det är......Snacka virrig:)
Hur som haver......Go´morron i alla fall...
Jag satt precis och läste 
aftonbladet och där stod om hur himla snabb tomten är för att hinna med alla på hela jorden på julafton........
Släden körs i 5800 kilometer i timmen och han har 34 mikrosekunder på sig att avlämna klappar per person:)
De avslutar med att fråga om man tror på tomten.......
Självklart tror jag på tomten *blink,blink*.....fattas bara annat. Var får jag annars klapparna från?

image1175

Tror du på tomten?

dubbelavsnitt....

image1173


Såklart det var dubbelavsnitt idag på CSI NY......
Det var jag ju tvungen att se:)
Men jag är så trött....
känner hur en konstig smärta smyger in i musklerna.
Så det är väl dags för mig att ha ont igen ett tag.......
Jag får väl räkna med att det blir jobbigt att gå i morgon.
 Men vafan.....jag är ju van;)
Sov så gottigt som ni bara kan nu........Nighty nighty......

image1174

trött....

image1172


Dagen fortsätter att vara kass......Jobbade väldigt kort stund idag och kompade sen så jag var hemma redan halv fyra. Satte mig en stund vid köksbordet och löste korsord. Jag somnade......Satt rakt upp och ner och bara somnade:/. Fick sätta mig i soffan och slumrade en stund tills maken kom hem.......Då var det dags att göra middag. Pommes och falukorv.......lätt och snabbt:)
Jag är urtrött.......Länge sedan jag var så här trött........Rent urlakad. Det är väl all stress som nu tar ut sin rätt.

trist dag....

image1171Sådärja......Nu kom det igen. Jädrans depp.......Känner mig inte på topp precis. Fattar inte varför jag alltid ska ramla in i det igen. Blir så trött på det. Jag vill känna mig glad och pigg och fin....Istället känner jag mig ful, tjock och ledsen........
Skit.......Så trött jag blir på mig själv och mitt tråkiga liv.......Tråkkärring.
Skitväder är det också....vill ha sol.

Bortse från detta inlägget........Vill bara ha det ur mig......

go´mojjon.....

image1170Måndag morgon.....Vaknade innan och undrade över vad sjutton mannen gjorde uppe......Tog en stund att fatta att det är måndag :).
Snart dags att väcka gossarna......Får väl se om det går bättre nu när det är julkalendern, för de vill upp och se den.. Annars inget nytt under solen......eller, sa jag solen??? Menade ju regn *grr*.......

herre min je....

Vi har en galen katt..............Shit vilka "skrik" hon lägger av här. Blir lika chockad varje gång:)

Vår "bäbis"........

image1169

tävling

Var inne hos Anna och såg att hon lottade ut lite av sina egna alster.
Jättefina T-shirtar med hennes design. Vill du vara med och tävla?
Gå då in
här


image1168

söndag kväll...

Hemma......eller jag har ju varit hemma ett par timmar men det har ju varit middagslagning och så också:) Idag har det varit nästan lika regnigt som igår och det har blåst iskallt. Var ute en stund på eftermiddagen och gick på julmarknad här i byn....men hu vad kallt det var. Gick tillbaka till jobb sen och röjde upp sen bar det hemåt. Alldeles fullt med folk var det på byn då för det skulle vara luciakröning.
Stack ner och handlade sen hem och lagade middag......Pizza gjorde jag och hundan så gott det blev:) Recept nedan.....
Nu är det kväll och jag har en son här som bara flaxar runt mig och pratar och tjatar så jag snart blir knäpp.......


image1167

Pizza.


Gör sconesdeg till pizzabotten.
Stek upp köttfärs med salt och peppar.
Bred tomatsås på botten och sprid sedan
den stekta köttfärsen över.
Sen lägger man skivad svamp och lök på och sen
 klickar man lite här och där ut vitlökscremefraice.
Över allt detta strör man sedan riven ost.
In i ugnen 250 grader ca. 10 min.

Himelskt gott......

usch, fy och blä....

image1166

Nu drar jag till jobb.....i ösregnet:(

första advent

image1165


Jaha.....Då var det första advent då..... Sitter här och har tänt första ljuset och dricker en kopp kaffe. Snart dags att sticka och jobba......Regnet det bara öser ner. Underbart väder va.....Nåväl, Ha en fin advent alla ni där ute:)

blörk

Fy vilken tråkig lördagskväll......Suttit i köket mest hela kvällen och surfat rundor. Ätit godis så jag snart sprängs....Samma visa varje lördag;) Snart dags att sova i alla fall.....


image1164

ett år......

image1161


Vad ett år går fort.....plötsligt har det bara gått.
Idag är ingen bra ettårsdag och jag ska inte skriva så mycket om det. Vill bara uppmärksamma det lite grann...... Jag tänkte på det i morse och kände hur jag rös och tårarna var mycket nära.....
Vissa saker ska inte få lov att hända men ändå gör dem det..... Jag tycker  att du har klarat detta jättefint fast det är som det är nu. Hade jag kunnat få det ogjort så hade det varit det första jag hade gjort men tyvärr går det inte. Jag älskar dig massamycket, hoppas du vet det.....Du kommer ur detta stark och lycklig......Jag vet det:)

lördagskväll.....

image1159


Det blev en intensiv hektisk dag......Kom hem från jobb i förmiddags och väckte lillkillen. Efter frukost bar det iväg till tågstationen för färd till Hässleholm....Japp, vi fick tack och lov tag i en jacka till honom. En jättesnygg blårutig historia med päls på kapuschongen från JC young...eller vad det heter;). Det var trettio procents rabatt också, så det blev ganska billigt.....420 kronor får man väl kalla överkomligt i dagens läge....
Jag handlade lite till mig själv också:) Svarta leggins, multifärgade jättefina raggsockor och en jeansklänning som säkert inte är modern längre.....Alla skulle ju ha den i somras.....Men jag bryr mig inte för den var fin och billig:).
När vi kom hem till byn igen så var det dags för pyntning....Så nu är det också färdigt. Jättefint blev det här hemma....Får se om jag visar upp det någon dag i det närmaste.
 Nu har vi precis avslutat kvällsmaten. Vi åt tortillas med tacokryddad köttfärs.....Det var smarrigt:).
Får väl se hur länge jag orkar hålla mig vaken ikväll....Just nu är jag jättetrött och ska upp i morgon för då är det dags att jobba igen.

image1160

lördag...

Så knepigt det känns.....Idag ska vi inte fara ut till huset:). Såå himla skönt. Det känns en oro i kroppen som antagligen har med det att göra.....Flera helger nu har jag ju gått direkt från jobb till huset så kroppens minne är väl inställt på det.....Men INTE idag A.....Gött.
Istället ska jag åka iväg med lillkillen så han får en ny vinterjacka....Kan behövas eftersom hans jacka är i tunnaste laget. Sen kommer det roliga.....Julpyntningen:) Idag är det dags att få sätta upp stjärnor och ljusstakar....Ska bli så mysigt......


image1158