retsamt....

image2109


En sak som jag fick reda på igår av läkaren på BUP var att man kan ansöka om vårdbidrag när man har barn med dyslexi =O. Det gör mig irriterad att jag inte fått reda på det tidigare. Han sa att om man lägger ner minst tio timmar i veckan på läxläsning med sitt barn så kan man få det, och det gör jag lätt. Han har alltså haft den diagnosen nu i tre år......
Nu har jag i alla fall suttit och fyllt i blanketter för att ansöka om vårdbidrag men hu vad jobbigt det är...... Man måste verkligen vara övertydlig med allt arbete man lägger ner och alla merkostnader man har. Jag har skrivit på sju A-4 sidor nu =O. Men det är för båda gossarna... jag har ont i handen =)
Jag har medvetet valt att jobba halvtid för att kunna finnas för dem här hemma men det har ju gjort att vi är ganska "fattiga".... Hade jag haft heltidsarbete så hade jag varit sjukskriven för länge sedan..... De kan nämligen ringa stup i kvarten till mig vissa dagar då jag jobbar för att de bråkar eller bara måste fråga något. Ibland när jag är tvungen att jobba på morgonen så tar det tid för mig att ringa dem stup i ett för att få upp dem och lotsa dem genom rutinerna. Detta är stressande och om det hade varit så varje dag hade jag blivit utbränd. Tack vare mitt jobb så får jag ju andningspauser som gör att jag orkar =)
Det vore vär själve f*n om de nekar mig vårdbidrag. Håll tummarna för oss =)



Kommentarer
Postat av: Åsa.S

F-kassan är ju inte för roliga att ha att göra med.
Lycka till! =)

Postat av: maskrosen

De är väl så jälla dumt att de ska vara så men hoppas att de ska fixa sej,, gå nu ut i solen
en stund de ska jag

2008-03-07 @ 11:26:37
URL: http://maskroser.blogg.se/
Postat av: Evans

Jag håller tummarna! Trist att du inte fick veta att möjligheten fanns tidigare.

2008-03-07 @ 12:09:05
URL: http://evans.blogg.se
Postat av: Plogflickan

Jag vet... Man måste ta reda på ALLT själv.
Det är så tröttsamt, lycka till!

2008-03-07 @ 12:20:40
URL: http://plogflickan.blogg.se/
Postat av: KvinnaFruMamma

Tummar hålles.
Tycker att man man måste ta reda på det mesta själv när det gäller pengar man har rätt till.

LYCKA TILL!

2008-03-07 @ 14:01:07
URL: http://kvinnafrumamma.blogg.se
Postat av: Gabbi

Håller såklart alla tummar å tår!!
Kramen

2008-03-07 @ 14:02:30
URL: http://www.mamsen71.blogg.se
Postat av: Anna

*håller tummarna hårt*

2008-03-07 @ 16:02:47
URL: http://annalexing.blogg.se
Postat av: Jayne

Vårdbidrag.... ja jag har sökt samma. Skickade in min ansökan i december... ringde och frågade i februari hur lång tid det skulle ta. Fick veta att det nu häll på med ärenden från oktober. Jag skrev då till huvudkontoret, blev bara så ilsken (vilket jag ofta blir nu förtiden) och dagarna efter fick jag brev, mitt ärende utreddes nu. Skulle ringa en tjej och det gjorde jag, hon tyckte min ansökan var otorligt bra men ville bra ha lite mer fakta, vilket hon fick. Nu har hon skickat det vidare, kan ta 4 månader fick vi veta. Ok.. lagom till skolavslutningen då.
Kan tipsa dig om att om du har Folksams barnföräskring har du rätt till ersättning där också om dina barn har dyslexi. Ja, jag väntar fortfarande på besked....så klart. Tror man får ett halvt basbelopp till hjälpmedel.
Mycket ska man veta själv!!
Lycka till

2008-03-19 @ 11:29:49
URL: http://jayne.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback