Så här är det....



Nu har jag i två dagar skrivit ett par kryptiska inlägg här på bloggen om vår framtid...... Här följer en förklaring. Möjligtvis en något rörig sådan men jag hoppas ni hänger med......

Jag förmodar att de flesta sett i alla fall något avsnitt av lyxfällan...... Jag tittar på det ibland och önskar att jag kunde få den hjälpen, men vill absolut inte blotta mig i TV...... Jag känner med dem som säger "jag vet inte var pengarna tagit vägen"....... Jag förstår att ni som har ordnad ekonomi fasar när ni hör något sådant men det är verklighet för många.... Nu är det så att vår dåliga ekonomi inte beror på lyxkonsumtion.... Hade det bara varit det så hade vi ju kunnat sälja grejer och fått pengar till skulderna men vi äger ingenting av värde...... Allt vi har är gammalt och på upphällningen.... Fasar för att den åtta år gamla TV:n snart är ett minne blott =)
I alla fall så har vi massor av skulder och betalningsanmärkningar och jag får absolut ingen reda i det och får väl säga att det är lättast att likt strutsen stoppa huvudet i sanden...... Det man inte ser finns inte.... Eller?
Nä, jag vet ju att det finns men min hjärna väljer att sortera bort det och plockar fram det ibland i form av ångest...... Jag skäms inte för att säga att jag har skulder men jag skäms för att rota i det.... Att jag inte kan säga vart pengarna gått....... Nu till vad som händer...... En främmande människa sitter vid vårt köksbord och frågar oss om vi är beredda att rota i det =O. Jag bara känner världens ångest över detta men samtidigt en oerhörd lättnad..... Herregud, han vill hjälpa oss...... Inte med pengar men med att få reda i det.... Förhandla åt oss med fordringsägare..... Min stora skräck...... Man blir så kuvad och känner sig totalt värdelös efter att ha haft det så här i 20 år så man vågar helt enkelt inte ringa dem själv..... Jag kan inte fatta att de verkligen finns på riktigt........ Va, de vill hjälpa oss. Bara jag tänker på det så gråter jag. Att vi efter alla år ska få reda i det. Gode gud.... Tack för att du sänt änglar i vår väg........ Inte nog med det. Han erbjuder även maken ett jobb på hemmaplan...... Han slipper pendla efter tretton år =). Jag fattar inte......... Misslyckade jag....... De tycker att jag är något att hjälpa...... fattar ni hur stort det är??????
Kanske kan jag bli en skuldfri pensionär........



Kommentarer
Postat av: Pia

Tycker att du är fantastiskt som tar upp ett problem som är så vanligt idag fast ingen, absolut ingen, vill erkänna. Vi har urusel ekonomi, allrahelst sedan hemkomsten från spanien. Tror och hoppas att man kommer starkare ur en sådan situation. För att inte låtsas om problemet handlar folk på kredit till förbannelse, åker på semesterresor som måste betalas i flera år efteråt, köper bilar som aldrig är betalda osv. Vi handlar aldrig på kredit, vi vågar inte det, först hyran sedan maten....vi lyckades få låna en teve :)



jag hoppas verkligen att ni kommer till rätta med era ekonomiska problem, nej det är inget att skämmas för men självklart är det ångestframkallande när allt lägga på bordet. Det här fixar ni säkert, bara att du vågar ta upp det är ett bevis på att ni inte ger upp. Lycka till !

Postat av: ejmis

Tack vännen för att du delar med dig av detta känsliga.

Det är många som är i liknande situation men det är inget man pratar om...hoppas det löser sig på bästa sätt. STOR KRAM!!

2008-05-21 @ 11:32:03
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Åsa.S

Hoppas att allt går vägen! Vägen är lång och jobbig men målet skymtar ju i horisonten nu.

Du visar på en enorm styrka och mod som öppet här berättar om era problem, inte för att det är något du behöver skämmas för, men jag fattar ju att man gör det ändå. Jag tror att bara att du berättar släpper en tyngd från dina axlar.

Kämpa på och lycka till! KRAM!!!!

2008-05-21 @ 11:33:06
URL: http://glansigyta.blogg.se/
Postat av: Ann

Men lilla hjärtat ! Jag blir så glad för er skull att jag nästan gråter!

Hur fick ni tag i en sådan person? För det är väll inte dom från Lyxfällan? Du behöver inte svara om du inte vill så klart!

KRAM!

2008-05-21 @ 11:50:54
URL: http://lillanslilla.blogg.se/
Postat av: vivan

Stackars dig..hade det själv kämpigt på 80-talet..

och jag kan känna din ångest...håll ut...de hjälper dig kramiz

2008-05-21 @ 16:33:22
URL: http://vwellermo.blogg.se/
Postat av: Anneli

Hej vännen



Jag kan förstå din ångest när det gäller det ekonomiska. Men jag hoppas att allt ska lösa sig i slutändan. Samt tycker jag du är tuff att ta upp detta känsliga ämne.



Önskar er alla lycka till i framtiden.



Kramis Smoggen

2008-05-21 @ 17:34:38
URL: http://smoggen.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Satt du bredvid mig här i soffan så skulle jag bara ta omkring dig, och krama dig länge..länge!

För MODET du äger, och STYRKAN att våga berätta om din resa!

STRÄCK PÅ DIG!!

Hur många tror du skulle våga det du just gjorde? Å kanske har du dessutom banat väg för många andra att våga?! Våga berätta, våga söka hjälp... våga utan att förlora fotfästet! Så jag säger det igen, vännen... STRÄCK PÅ DIG!!

Jag kan bara beundra dig... så så mycket!



Varmaste kram med ännu mer styrka till dig...!

2008-05-21 @ 22:56:05
URL: http://himlastigen.blogspot.com
Postat av: Borthy

Jag vet ju hur jobbigt du har med det här men vad bra att ni äntligen får hjälp! Ta emot den! Fast jag förstår verkligen att du inte vill sitta i tv så andra ska gotta sig åt det...

Tänk att allt som oroar dig kanske löser sig? Först ängeln med lägenheten och nu en ängel med det här! Kämpa på nu! Kram

2008-05-22 @ 01:17:23
URL: http://borthy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback